Στην τελετή αγιασμού σε σχολεία της Αιγιάλειας ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, επίσημη ημέρα ενάρξεως του νέου σχολικού έτους 2022-2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό σε σχολεία της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, απευθύνοντας πατρικούς λόγους σε όλη τη σχολική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το τετραθέσιο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Ροδοδάφνης, το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου και το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου.

Στους χαιρετισμούς του προς τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς και κηδεμόνες, καθώς και προς τους Δημοτικούς Άρχοντες, οι οποίοι ήταν παρόντες, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τη μεγάλη αξία της μόρφωσης που προσφέρει το σχολείο, το οποίο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, όταν βρίσκεται υπό τη σκέπη της Εκκλησίας, συμβάλλει καθοριστικά, σε συνδυασμό και με την παιδεία που αποκτούν οι νέοι μέσω του οικογενειακού περιβάλλοντος, στην ορθή και πολύπλευρη διαπαιδαγώγηση των μαθητών και αυριανών πολιτών.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας έδωσε την ευλογία του σε όλους τους μαθητές, ευχόμενος να έχουν την προστασία και τη φώτιση του Χριστού, ώστε, παράλληλα με τη γνώση που θα αποκτήσουν από το σχολείο, να αναπτύξουν τις αρετές της αγάπης, της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και της συγχωρητικότητας.

Εν συνεχεία, απευθύνθηκε στους Διευθυντές (Προϊσταμένη  Νηπιαγωγείου κ. Ελένη Τσουμπού και τους Διευθυντές: κ. Αλέξιο Κατεργάρη, κ. Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου και κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο, του Δημοτικού Σχολείου Ροδοδάφνης, 1ου Γυμνασίου και 2ου Γενικού Λυκείου αντιστοίχως) και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων, ευχόμενος ολόψυχα η χάρις του Τριαδικού Θεού να τους ενισχύει στο πολυσχιδές και πολυεύθυνο έργο τους, καθώς καλούνται να καθοδηγήσουν τα παιδιά στον δρόμο της έρευνας, της αλήθειας και της αρετής.

Κατακλείοντας, ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχηθεί στους γονείς και κηδεμόνες καλή δύναμη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν με υπομονή και κατανόηση τις προκλήσεις της νέας σχολικής χρονιάς και να συμπαρασταθούν επάξια στον αγώνα και την προσπάθεια των παιδιών τους για την κατάκτηση των στόχων, που καλούνται να επιτύχουν τόσο στη σχολική, όσο και στην προσωπική τους ζωή.