Στάθης Θεοδωρακόπουλος: Αποχωρεί μετά από 41 χρόνια προσφοράς και αγάπης στα δημοτικά δρώμενα της Αιγιάλειας

41 χρόνια ενεργός και δραστήριος, με προσφορά, αγώνες, μάχες για το καλό του Αιγίου και της Αιγιάλειας. Ο λόγος για τον Στάθη Θεοδωρακόπουλο, τον πρώτο Δήμαρχο του διευρυμένου Δήμου Αιγιάλειας, την τετραετία 2010-2014, που αποχαιρέτισε τους συναδέλφους του, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Ο τ. Δήμαρχος Αιγιάλειας φανερά συγκινημένος διάβασε στα μέλη του δημοτικού συμβούλου μια αποχαιρετιστήρια επιστολή, όπου στο τέλος οι σύμβουλοι τον καταχειροκρότησαν, δείχνοντας έτσι την εκτίμηση που τρέφουν προς το πρόσωπό του, για όλα τα χρόνια δημιουργικής προσφοράς και αγάπης για το Αίγιο που τόσο λατρεύει.

Αναμφισβήτητα από το δημοτικό συμβούλιο μετά από 41 χρόνια, θα λείψουν η παρουσία του, ο δυναμισμός του, ο αιχμηρός λόγος του, οι έξυπνες… “ατάκες” του, το χιούμορ του και η σκληρή κριτική του, όπου και όταν έπρεπε. Υπέρμαχος της δημιουργίας του ΧΥΤΑ “Παπανικολού”, που τώρα βλέποντας το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο με το θέμα  διαχείρισης των απορριμμάτων, πολλοί συμπολίτες τον δικαιώνουν για την επιλογή του, που όμως δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει καθότι δεν επανεκλέχτηκε το 2014.

Στυλοβάτες σε κάθε του προσπάθεια και συμπαραστάτες η οικογένειά του, η σύζυγός του Σοφία και ο γιος του Άκης.

Ο “Τ.”  εύχεται στον τ. Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο, να έχει υγεία και να απολαμβάνει το Αίγιο που τόσο πολύ αγαπάει.

Η επιστολή που διάβασε ο κ. Θεοδωρακόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο

Ποιος είναι ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος

O Στάθης Θεοδωρακόπουλος γεννήθηκε στο Αίγιο το 1944. Είναι ο πρώτος από τους τρεις γιους του Πολυδώρου και της Αικατερίνης Θεοδωρακοπούλου. Είναι παντρεμένος με την Συμβολαιογράφο Αιγίου Σοφία Θεοδωρακοπούλου και έχει γυιό τον Πολύδωρο, δικηγόρο επίσης στο επάγγελμα. Φυσιολάτρης και φίλος της ορειβασίας και του κυνηγίου. Έχει αναπτύξει πλούσια συγγραφική λαογραφική δραστηριότητα και έχει δημοσιεύσει πλειάδα χρονογραφημάτων στον τοπικό τύπο.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Τελείωσε το Δημοτικό και το εξατάξιο Γυμνάσιο Αιγίου και εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Εισήχθη και Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε έφεδρος Ανθυπολοχαγός στις ένοπλες δυνάμεις στο οικονομικό τμήμα. Ομιλεί την αγγλική γλώσσα.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Διορίσθηκε Δικηγόρος λαμβάνοντας άδεια επαγγέλματος το έτος 1974 και εκτοτε ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου στο Αίγιο. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας του Υποκαταστήματος Αιγίου από το 1978 έως το 1981.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

  • Από τα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος φοιτητικών παρατάξεων και ήδη ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση.
  • Κατήλθε για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές του 1974 με τον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Νικήτα Μίχαλου.
  • Διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος τα έτη 1976 έως και 1978.
  • Παραιτήθη προκειμένου να κατέλθει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Νικολάου Κουνινιώτη στις δημοτικές εκλογές του 1978. Εξελέγη και διατέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίου κατά την τετραετία 1978-1982, με τον ίδιο δε συνδυασμό εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και κατά την τετραετία 1982-1986.
  • Εν συνεχεία συμμετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Λεωνίδα Σιαβελή στις δημοτικές εκλογές του 1986 και διατέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίου την τετραετία 1986-1990, με τον ίδιο δε συνδυασμό εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και κατά την τετραετία 1990-1994 ότε και επανεξελέγη με τον ίδιο συνδυασμό και διατέλεσε εκ νέου ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίου κατά την τετραετία 1994-1998.
  • Την τετραετία 1998-2002 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και στις δημοτικές εκλογές του 2002 ηγήθηκε ως επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΑΙΓΙΟ». Διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος κατά την τετραετία 2002 -2006.
  • Το έτος 2006, ηγήθηκε εκ νέου ως επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΑΙΓΙΟ» και την τετραετία που ακολούθησε ήτο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αιγίου.
  • Διετέλεσε Δήμαρχος Αιγιαλείας την τετραετία 2010-2014.