Σπηλιόπουλος: “Ο πολίτης χρειάζεται στο Δήμο μία πολιτική με στόχους και κυρίως ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – Μαζί θα ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο”

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος, απόψε το βράδυ στο “Πολύκεντρο” Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου έδωσε το στίγμα της παράταξής του, στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση, όπου παρουσίασε και τους 30 πρώτους υποψηφίους συμβούλους του.

Με τη παρότρυνση των πολιτών που μονίμως όπου συναντούσε του έλεγαν χαρακτηριστικά: “Κάντε κάτι – Δεν πάει άλλο” ο Κώστας Σπηλιόπουλος δήλωσε ότι είναι πανέτοιμος να βγάλει τον τόπο από το τέλμα και να γυρίσει μια νέα σελίδα για την Αιγιάλεια. “Θέλουμε να ενεργοποιηθούν οι πολίτες της Αιγιάλειας και να ανοίξουμε μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία του τόπου μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη σύντομη ομιλία του, ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας σχολίασε την στάση της δημοτικής αρχής, αλλά και της αντιπολίτευσης πάνω σε καίρια θέματα της περιοχής μας, μιλώντας για ανυπαρξία οργάνωσης και στόχων και από τις δύο πλευρές.

Αναφέρθηκε στο ΤΕΙ Αιγίου, στα σκουπίδια, στην πλατεία Αγίας Λαύρας, στο λιμάνι, στην αναγκαιότητα εξασφάλισης νερού, αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά “η έλλειψη νερού είναι προ των πυλών και πρέπει να προετοιμαστούμε”. Αναφέρθηκε και στη ΔΕΥΑ Αιγιαλείας και ανέφερε ότι απαιτείται σχέδιο ανασυγκρότησης με δίκαια τιμολόγια σχολιάζοντας ότι “ίσως να είμαστε από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα με τόσο υψηλά τιμολόγια. Απαιτείται εξορθολογισμός και δίκαιη οργάνωση, ενώ το διυλιστήριο νερού στο Σελινούντα περέπει να γίνει πράξη”.

Μάλιστα, προχώρησε και σε προσωπικές αναφορές λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Κάποιοι θα αναρωτηθούν γιατί τώρα ο Σπηλιόπουλος αποφάσισε να διεκδικήσει το Δήμο; Με ένα κίνημα νέων ανθρώπων να ζητήσουν την ψήφο των Αιγιωτών για το Δήμο της Αιγιάλειας; Η απάντηση είναι ότι δεν έχουμε καμία φιλοδοξία για ατομική επιβεβαίωση. Έχουμε κάνει πολλά στην πολιτική μας διαδρομή. Ο λόγος που μας κινητοποίησε είναι ότι βλέπουμε το προσωπικό που διευθύνει το Δήμο να τον έχει οδηγήσει στην παρακμή και τη μιζέρια. Ο Δήμος χρειάζεται αλλαγή μοντέλου, αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή προσώπων, χρειάζεται ΑΛΛΑΓΗ. Υπόσχομαι ότι ο Δήμος θα λειτουργήσει με πλήρη διαφάνεια και εντιμότητα. Χωρίς καμία παρεκτροπή. Αυτά τα στοιχεία έπρεπε και πρέπει να είναι αυτονόητα. Δυστυχώς όμως σήμερα είναι ζητούμενα. Όλοι οι πολίτες απαιτούν ισότητα, απαιτούν σεβασμό, απαιτούν να δουν τον όμορφο τόπο μας να προοδεύει. Ζητούν ο Δήμος να αποκτήσει φωνή και κύρος, να αποκτήσει συμμάχους και υποστηρικτές. Οι Αιγιαλείς απαιτούν να νιώσουν αισιοδοξία, ελπίδα και υπερηφάνεια για την πορεία του τόπου τους. Για την Αιγιάλεια από άκρη σε άκρη”.

Οι δύο άξονες
Ο κ. Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε στους δύο άξονες:

α) Ο ένας είναι οι βασικές λειτουργίες και υποχρεώσεις του Δήμου. Τα σκουπίδια, το νερό ύδρευσης και άρδευσης, ο ηλεκτροφωτισμός, το πράσινο, η πολεοδομική και χωροταξική ανασυγκρότηση. Η λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών. Αυτά είναι οι υποχρεώσεις του Δήμου. Και έπρεπε να έχουν επιλυθεί και να λειτουργούν αρμονικά. Δυστυχώς όμως κάθε ένα από αυτά είναι και ένα ζητούμενο. Ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί, όπως επίσης η εγκατάλειψη των κοινοτήτων με τα καθημερινά τους προβλήματα με τα οποία μάχονται οι πρόεδροι και τα κοινοτικά συμβούλια. Για εμάς η επίλυση αυτών των προβλημάτων είναι η βασική και αυτονόητη υποχρέωση. Γιατί μόνο έτσι ο Δήμος μπορεί να πάει μπροστά.

β) “Κύριος στόχος μας είναι η Αιγιάλεια να καταστεί προορισμός”. Ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε: “Ο τόπος μας η Αιγιάλεια, είναι μία προικισμένη περιοχή με απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης. Με θέση και μορφολογία μοναδικές. Με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Με ανθρώπινο δυναμικό υψηλού επιπέδου. Ο τόπος αυτός έχει προοπτικές να γίνει Δήμος δυναμικός και ανοιχτός στο σύγχρονο κόσμο”.

ΟΙ 30 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

1. Ανδρικόπουλος Τάκης, Ιατρός Περιφερειακός Σύμβουλος

2. Καλαμίδας Δημήτριος, Στέλεχος βιομηχανίας, Δημοτικός Σύμβουλος

3. Γκίκας Γεώργιος, Υπάλληλος Υπ. Οικονομικών, Δημοτικός Σύμβουλος

4. Χρυσανθόπουλος Αθανάσιος, Τραπεζικός Υπάλληλος Δημοτικός Σύμβουλος

5. Χριστόπουλος Απόστολος, Δικηγόρος

6. Παπαβασιλοπούλου Αγγέλα, Καθηγήτρια γαλλικής φιλιλογίας, δραστήριο μέλος του δικτύου ποιότητας ‘’Οινοξένεια’’ και αρθρογράφος στον τοπικό τύπο με χρονογραφήματα

7. Σταθακόπουλος Στάθης, καθηγητής, πρ. Αντινομάρχης και Αντιδήμαρχος

 8. Ταξιαρχόπουλος Σωτήρης, Μηχανικός

9. Παπαϊωάννου Γιάννης, πρόεδρος ΤΟΕΒ Καλαμιά, πρ. πρόεδρος κοινότητας Καλαμιά (ετοιμάζει λιμνοδεξαμενή με δική του πρωτοβουλία, για να λύσει το πρόβλημα της άρδευσης)

10.Μιχαλόπουλος Δημήτριος, επιχειρηματίας

11.Σπηλιόπουλος Παναγιώτης, Η/Λ (Ανατολική Αιγιάλεια)

12.Χριστόπουλος Σπύρος, επαγγελματίας Η/Λ, ταμίας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων

13. Τρίγκας Αλέξης, πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Δαμακινίου

14.Τσολάκης Λοΐζος, οικονομολόγος (ασχολείται ενεργά με την ποδηλασία)

15.Χριστοπούλου Ελένη, ιδιωτική υπάλληλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ

16.Καρυοφίλλης Παναγιώτης, πρώην αστυνομικός

17.Ψυχογιός Ανδρέας, επιχειρηματίας

18.Αγγελοπούλου Διονυσία, Αρχιτέκτων μηχανικός

19.Τζίνης Αντώνιος, επιχειρηματίας

20.Μαστροκούκος Κώστας, επιχειρηματίας

21.Περλέγκας Παναγιώτης, πρ Δημ. Κοιν. Καμαρών

22.Δημόπουλος Κώστας, Απόφοιτος φυσικής αγωγής, δημόσιος υπάλληλος

23.Πριόβολος Γιάννης, Αγρότης, πρόεδρος τ. Κοινότητας Μελισσίων

24.Ρουμπάς Τάκης, επαγγελματίας (Νέος Ερινεός)

 25.Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, επαγγελματίας, (πρώην Πρόεδρος Τ.Κ. Κουλούρας)

26.Πέτρος Σακελλαρόπουλος, επαγγελματίας

27.Μελίστας Γιάννης, Αγρότης (από ορεινή Ακράτα)

28.Γκιζέλης Βασίλειος, τεχνίτης έργων

29.Παγώνης Ντίνος, πρόεδρος Βούτσιμου

30.Παπαγεωργίου Μαρία, στέλεχος Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Διακοπτό)

 

Ρεπορτάζ – Φωτό: ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ