«Πλημμύρισε» από παιδικές φωνές το αθλητικό κέντρο Ν. Πλαστήρα!

– 160 και πλέον μαθητές και μαθήτριες από 9 δημοτικά σχολεία της Αιγιάλειας συμμετείχαν στους αγώνες μίνι ποδοσφαίρου που συνδιοργάνωσαν Δήμος, Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας

«Πλημμύρισε» από παιδικές φωνές χθες, Πέμπτη, το γήπεδο Αθλητικού Κέντρου Ν. Πλαστήρα στο Αίγιο, καθώς σχεδόν 160 μαθητές και μαθήτριες Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης από 9 συνολικά δημοτικά σχολεία της Αιγιάλειας συμμετείχαν στους αγώνες μίνι ποδοσφαίρου, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος, η Δημοτική Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, με αφορμή τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Στους χθεσινούς αγώνες, που ξεκίνησαν στις 9π.μ. και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 12.30μ.μ., συμμετείχαν 6 δημοτικά σχολεία του Αιγίου (1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 7ο και 9ο) και 3 περιφερειακά (Τέμενης, Ελίκης και Σελιανιτίκων).

Η συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση αποτελεί τη συνέχεια της πράξης αγάπης «Πασχαλινό παζάρι για καλό σκοπό» που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Αιγίου λίγο πριν τις εορτές του Πάσχα και στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από 15 συνολικά σχολεία της Αιγιάλειας, με τον κύκλο των εκδηλώσεων να ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα με τη διοργάνωση των σχολικών αγώνων «Τρελή Ολυμπιάδα».

Εμφανώς ικανοποιημένος από τη διοργάνωση ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Ελευθεριώτης δήλωσε τα εξής: «Με αυτούς τους αγώνες τα παιδιά απέδειξαν για ακόμα μία φορά ότι ο Αθλητισμός μάς ενώνει και μας φέρνει όλους ανεξαιρέτως πιο κοντά! Τα παιδιά, μέσα από τη συμμετοχή τους σε διάφορα δρώμενα, αναπτύσσουν τις έννοιες και τις αξίες της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού και της υπευθυνότητας, στοιχεία που θα τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή. Μέσα σε ένα «περίεργο» κοινωνικό περιβάλλον και γίγνεσθαι είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να θέσουμε τη διάσταση της συμπερίληψης, μέσω της οποίας όλοι και όλες συμμετέχουν ενεργά σε κάθε φύσης δρώμενα».