ΠΑΤΡΑ- Θεοδωρικάκος: «Εγγυόμαστε την ασφάλεια, τη σιγουριά και τη σταθερότητα μέσα στη διεθνή αναταραχή»

  • Σε ένα τοπίο διεθνών προκλήσεων, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και όλη η Κυβέρνηση συνολικά, κρατήσαμε με σταθερό χέρι το τιμόνι της Πατρίδας στη σωστή πορεία
  • Η ασφάλεια για την κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι μια απλή εξαγγελία ή διατύπωση. Αποτελεί στοιχείο που βρίσκεται στον πυρήνα της ίδιας μας της ιδεολογίας επειδή προωθεί τη Δημοκρατία, την ενότητα και την κοινωνική συνοχή
  • Προτάσσουμε πάντα το εθνικό από το κομματικό συμφέρον, με ορίζοντα τις επόμενες γενεές και όχι με γνώμονα τις επόμενες εκλογές
  • Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη υπεγράφη η σύμβαση ενεργειακής αναβάθμισης του Αστυνομικού Μεγάρου Πάτρας

 

Επίσκεψη στην Πάτρα πραγματοποιεί  ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο Υπουργός επισκέφθηκε τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για όλα τα μείζονα ζητήματα, ενώ παρουσία του υπεγράφη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας. Ο εν λόγω διαγωνισμός έχει προκηρυχθεί από τις αρχές του 2022 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με συνολικό προϋπολογισμό 2.008.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Αναφερόμενος στο σημαντικό έργο της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, στην περιοχή της Εγλυκάδας, οι διαδικασίες για το οποίο προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της και κατ’ επέκταση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών.

Το απόγευμα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαΐας όπου και μίλησε στα στελέχη του κόμματος για το μέχρι σήμερα έργο που έχει πραγματοποιηθεί για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. Εντυπωσιακά ήταν και τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που παρουσίασε ο κ. Θεοδωρικάκος για τη μείωση της χαμηλής και μεσαίας εγκληματικότητας στην περιοχή της Πάτρας που αγγίζει το 50%!

Σε ένα περιβάλλον διεθνούς αναταραχής, η ΝΔ και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελούν τη μοναδική εγγύηση για τη Δημοκρατία, την ενότητα, την πρόοδο και την ανάπτυξη, τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας

Αγαπητοί συνάδελφοι στη Βουλή,

Αγαπητοί φίλοι, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, συνοδοιπόροι στις αξίες του πατριωτισμού, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ασφάλειας και της Δημοκρατίας,

Πέντε ημέρες μετά από μια άνανδρη και θρασύδειλη απόπειρα τρομοκρατίας, είμαστε σήμερα όλοι εδώ, στα γραφεία μας στην Πάτρα.

Όλοι μαζί, σήμερα:

Δίνουμε μια ηχηρή απάντηση Δημοκρατίας, απέναντι στην τρομοκρατία.

Εκπέμπουμε ένα ισχυρό μήνυμα ασφάλειας, απέναντι στις θρασύδειλες ενέργειες εκφοβισμού.

Προτάσσουμε με σθένος τα ανοικτά πρόσωπά μας, απέναντι στις κουκούλες της παραβατικότητας,

Δηλώνουμε πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι και ενωμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε τις ιδέες μας, Δηλώνουμε υπερήφανοι για τις αξίες που υπηρετούμε.

Και ναι, είμαστε υπερήφανοι για το παρελθόν μας, είμαστε σίγουροι για το παρόν, είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση για το αύριο.

Γιατί είμαστε εμείς που τους επόμενους μήνες θα δώσουμε ξανά μαζί τη μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών. Και που ξανά μαζί θα κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχυρό Πρωθυπουργό. Γιατί αυτή ήταν και είναι, Φίλες και φίλοι, η ιστορική επιταγή της μεγάλης μας λαϊκής πατριωτικής παράταξης. Μια εθνική αποστολή ασφάλειας, σιγουριάς και σταθερότητας στις ταραγμένες περιόδους.

Γιατί, κάθε φορά που αντιμετωπίζαμε κρίσεις, η Νέα Δημοκρατία αναλάμβανε την πατριωτική ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου. Αναλάμβανε το ιστορικό χρέος να ενώσει τους Έλληνες. Να ομαλοποιήσει καταστάσεις. Να προστατέψει από δυσάρεστες εξελίξεις. Να επαναφέρει την υπερηφάνεια και την αυτοπεποίθηση. Και ανταποκρινόταν πάντα στην ευθύνη αυτή με συνέπεια.

Το ίδιο και πράττει και σήμερα! Τρία  χρόνια μετά την εκλογική νίκη του 2019, αλλά και τρία χρόνια στα οποία συνέβησαν πολλά. Χρόνια ενδυνάμωσης για την Ελλάδα, αλλά και χρόνια πρωτοφανών διεθνών προκλήσεων και απειλών για όλους μας.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι μέσα σε αυτό το διάστημα προχωρήσαμε μπροστά. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και όλη η Κυβέρνηση συνολικά, κρατήσαμε με σταθερό χέρι το τιμόνι της Πατρίδας στη σωστή πορεία. Με έγκαιρες και σωστές αποφάσεις, με στήριξη της κοινωνίας, με μεταρρυθμίσεις, με τόλμη στα δύσκολα, με ευθύνη στα κρίσιμα:

Την εθνική απειλή στα σύνορα της χώρας, με την Τουρκία να εργαλειοποιεί καθημερινά  με τον πλέον προκλητικό τρόπο δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράνομους μετανάστες

Την πανδημία, που άλλαξε τον τρόπο της ζωής μας

Τον πόλεμο στην Ευρώπη που προκάλεσε η παράνομη και καταδικαστέα Ρωσική εισβολή.

Την διεθνή ενεργειακή κρίση και το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που πυροδοτήθηκαν ταυτόχρονα.

 

Προκλήσεις παγκόσμιες που ο συνέπειές τους, όμως, έχουν και πρόσημο εθνικό.  Που δεν εκτείνονται απλά στην ευρύτερη γειτονιά μας, αλλά «αγγίζουν» το ίδιο μας το σπίτι, την καθημερινότητά μας.

Και, όμως. Μέσα σε αυτό το αντίξοο διεθνές περιβάλλον,

  • η κοινωνία μας στηρίχθηκε,
  • οι φόροι μας μειώθηκαν,
  • η απασχόληση ενισχύθηκε,
  • η επιχειρηματικότητα ενδυναμώθηκε και τα μεγάλα έργα επανεκκίνησαν,
  • οι θεσμοί εκσυγχρονίστηκαν
  • Το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώθηκε στη συνείδηση των πολιτών,
  • τα άβατα καταργήθηκαν,
  • ο νόμος ίσχυσε για όλους -και συνεχίζει να εφαρμόζεται σε όλους- απαρέγκλιτα,
  • η μεσαία εγκληματικότητα μειώθηκε,
  • η εμπιστοσύνη προς την Πολιτεία ανακτήθηκε.

 

Και στέκομαι ιδιαίτερα στο τελευταίο: Διότι η ασφάλεια για εμάς δεν είναι μια απλή εξαγγελία ή διατύπωση. Αποτελεί στοιχείο που βρίσκεται στον πυρήνα της ίδιας μας της ιδεολογίας. Επειδή είμαστε η βαθιά λαϊκή πατριωτική παράταξη που προωθεί την ενότητα και τη κοινωνική συνοχή. Επειδή πιστεύουμε πως η ασφάλεια δεν αποτελεί θεμελιώδες, μόνο συνταγματικό δικαίωμα σε κάθε οργανωμένη Πολιτεία. Αλλά αποτελεί συνεκτικό στοιχείο και συστατικό της ίδιας της Δημοκρατίας.

Γι αυτόν, ακριβώς τον λόγο, αισθανόμαστε υπερήφανοι για το έργο μας στον τομέα της ασφάλειας. Και νιώθουμε και δικαιωμένοι  για τα αποτελέσματά του.

Ειδικά στον τομέα που έχει να κάνει με τη χαμηλή και μεσαία εγκληματικότητα, που απασχολεί τα νοικοκυριά. Εδώ, στην Πάτρα, αλλά και όλη την Αχαΐα, οι κλοπές και οι διαρρήξεις για το 2022, σε σχέση με το πρώτο εννεάμηνο του 2019, έχουν μειωθεί σχεδόν 50% (48, 33% για την ακρίβεια).

Παράλληλα, ενισχύσαμε τις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής με 88 οχήματα διαφόρων κατηγοριών.

Ενώ, από τον Οκτώβρη, δημιουργήσαμε και εδώ  Γραφείο Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας, στελεχώνοντάς το, ήδη, με 12 υψηλά  εκπαιδευμένους αστυνομικούς. Για να μπει ένα τέλος στη σιωπηρή ανοχή των τελευταίων δεκαετιών, απέναντι σε αυτό το θλιβερό φαινόμενο.

Γιατί εμείς, είμαστε η Κυβέρνηση των έργων και όχι των «μουσαμάδων». Που μιλάμε με ρεαλιστικό έργο και με μετρήσιμο αποτέλεσμα. Δε λειτουργούμε με «αυταπάτες».

Φίλες και φίλοι,

Είμαστε περισσότερο υπερήφανοι από ποτέ που, 48 χρόνια μετά, η παράταξη αυτή κρατά με συνέπεια το σταθερό ιδεολογικό πλαίσιο αρχών και αξιών, που της προσέδωσε ο ιδρυτής της, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ένα πλαίσιο αρχών και αξιών διαχρονικό. Που υπηρετεί την ενότητα, την αλληλεγγύη, την Δημοκρατία, την Ελευθερία των Ελλήνων. Πέρα και πάνω από τους εφήμερους διαχωρισμούς κάθε εποχής, πέρα και πάνω από παραπλανητικές ετικέτες.

Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα βαθιά λαϊκό. Επειδή, διαχρονικά, είπε στους Έλληνες πάντα την αλήθεια. Δεν ενέδωσε ποτέ στη γοητεία της δημαγωγίας και τα εφήμερα οφέλη της. Αλλά, αποτέλεσε ιστορικό ανάχωμα απέναντι στον λαϊκισμό, εστιάζοντας στο συμφέρον των πολιτών.

Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα βαθιά προοδευτικό. Επειδή με τις μεγάλες αποφάσεις της, στις κρίσιμες ώρες, τόλμησε να αλλάξει την ιστορική μοίρα των Ελλήνων. Όπως, έπραξε με την είσοδο της Ελλάδας στη μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της υπευθυνότητας. Επειδή στις κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες και σε περιόδους αστάθειας ανελάμβανε πάντα την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. Για να ομαλοποιήσει καταστάσεις, για να εγγυηθεί τη σταθερότητα.

Η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη βαθιά πατριωτική. Επειδή δυνάμωσε και συνεχίζει να δυναμώνει την Ελλάδα. Δίδοντας μας τη δυνατότητα σήμερα να συνάπτουμε διεθνείς συμμαχίες με πολλαπλασιαστικά οφέλη.  Και επειδή προτάσσει πάντα το εθνικό από το κομματικό συμφέρον. Πολιτευόμενη, διαχρονικά, με ορίζοντα τις επόμενες γενεές και όχι με γνώμονα τις επόμενες εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της ενότητας. Επειδή διαχρονικά υπηρετεί την εθνική συμφιλίωση, αναδεικνύοντας τις διαχρονικές αξίες που μας ενώνουν, υποβαθμίζοντας τις εφήμερες αντιπαραθέσεις κάθε εποχής. Και, επειδή, όταν κλήθηκε από τον λαό να αντιπολιτευτεί, το έκανε πάντα με ήθος και πολιτικό πολιτισμό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Επειδή απευθύνεται διαχρονικά στους νέους κάθε εποχής, στους μικρομεσαίους, στους επαγγελματίες, στις δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου. Συνάπτοντας μαζί τους, κάθε φορά, ένα ισχυρό κοινωνικό συμβόλαιο οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής προκοπής και εθνικής αναγέννησης.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της λογικής και του ρεαλισμού. Επειδή οι μεγάλες επιλογές της δικαιώθηκαν  όχι μόνο από την ίδια την Ιστορία, αλλά και από τους ίδιους τους αντιπάλους της. Επειδή και εκείνοι, όταν ανελάμβαναν την διακυβέρνηση της χώρας, συνέχιζαν αν υπηρετούν πιστά τις εθνικές επιλογές που είχε χαράξει.

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία αποτελεί για την Ελλάδα την ισχυρή δύναμη ανάπτυξης, προόδου, ασφάλειας και σταθερότητας. Για την Ενωμένη Ευρώπη αποτελεί τον αυθεντικό εκφραστή των αρχών και των αξιών της. Για όλους τους Έλληνες συνθέτει την πατριωτική δύναμη που διασφαλίζει τη σιγουριά στο παρόν και εγγυάται  ένα καλύτερο αύριο. Για όλους μας. Ένα αύριο σε θεμέλια σταθερά, με προοπτική ρεαλιστική, με όνειρα μη υποθηκευμένα.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Σε περίοδο διεθνών τρικυμιών, έχει μεγάλη σημασία το ποιος κρατά το τιμόνι της πατρίδας. Η Ελλάδα, μέσα σε αυτά τα χρόνια, δυνάμωσε.  Έχει ανάγκη από τη συνέχιση της σταθερότητας και της αξιοπιστίας.

Πιστεύω βαθιά πως, όπως το 2019 η πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής έδωσε την εντολή διακυβέρνησης του τόπου στη ΝΔ, αυτό θα συμβεί και πάλι.

Γιατί στο μυαλό του κάθε Έλληνα είναι η επιλογή της ευθύνης. Της συνέπειας. Της συνέχειας. Αποτελεί σήμερα εγγύηση της σταθερότητας για να εναποθέσει το μέλλον των παιδιών του. Γι αυτό και είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες θα αποφασίσουν σωστά. Πλέον, έχουν και εμπειρία και κρίση. Γνωρίζουν το έργο και τις πράξεις μας. Ξέρουν ότι κρατήσαμε την πατρίδα μας όρθια. Διαφυλάξαμε την κοινωνική συνοχή και κάνουμε σημαντικά βήματα ανάπτυξης, παρά τις αντιξοότητες.

Αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Με αποτρεπτική ισχύ, που στηρίζεται στις Ένοπλες Δυνάμεις, στις Διεθνείς Συμμαχίες, στην ανεπτυγμένη, πλέον, Οικονομία μας.

Μα, πάνω απ’ όλα στην ενότητα όλων των Ελλήνων.