Παρουσία Θεδωρικάκου υπεγράφη η σύμβαση ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας

«Με μεγάλη χαρά υπογράφουμε σήμερα ένα πολύ σημαντικό έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του αστυνομικού έργου της Πάτρας, πολύτιμου τόσο για τις ανάγκες της τοπικής αστυνομίας, όσο και για τις συνθήκες παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά και για την ίδια την πόλη της Πάτρας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε εντός του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο κ . Φαρμάκης ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχή ολοκλήρωση μίας μεγάλης προσπάθειας, που όπως είπε, «σε έναν χρόνο από σήμερα, θα δώσει νέα πνοή σε ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια δημοσίου χαρακτήρα της Πάτρας», προσθέτοντας ότι η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως φορέας υλοποίησης του έργου και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ως κύριος του έργου, θα εξακολουθούν να συνεργάζονται μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση του έργου, αλλά και σε κάθε άλλο επίπεδο, «με κοινό στόχο την υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου».

Σημειώνεται πως το έργο, προϋπολογισμού 2.008.800 ευρώ, αφορά το σύνολο του εξαώροφου κτιρίου, συνολικού εμβαδού 793,52 τ.μ. και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), καθώς πρόκειται για έργο ενταγμένο στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Στο πλαίσιο της εργολαβίας μεταξύ άλλων προβλέπονται οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που αφορούν την αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων με νέα ενεργειακά, τοποθέτηση εσωτερικήςή εξωτερικής θερμομόνωσης, επισκευήστοιχείωναπόοπλισμένο σκυρόδεμα με εφαρμογή αναστολέων διάβρωσης καιεπισκευαστικώνκονιαμάτων, ενίσχυση ορισμένων φερόντων στοιχείων του κτιρίου.  Επίσης θα γίνει τοποθέτηση αντλίας θερμότητας νερού αερόψυκτη θέρμανσης / ψύξης, 500kw/400kw και νέες τοπικές κλιματιστικές μονάδες, αυτόνομου φωτοβoλταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 30 KW, νέων ηλεκτρικών πινάκων και νέωνφωτιστικών οροφήςLED, ενώ θα τοποθετηθεί σύστημα καταγραφής των ενεργειακών καταναλώσεων του κτιρίου. Οι  στοχευμένες παρεμβάσεις εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε μείωση κατανάλωσης ενέργειας και μείωση εκπομπών Co2, ενώ παράλληλα θα βελτιώσουν τις συνθήκες χρήσης του κτιρίου.

Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στις 27/4/2021 και η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε στις 11/2/2022, αφού νωρίτερα (το 2021), είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, βάσει του οποίου, η Περιφέρεια αναλάμβανε την υλοποίησή του.

– Η δήλωση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη κατά την υπογραφή σύμβασης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας στον σύνδεσμο:

https://youtu.be/KO6e1J-vwT0