Πάτρα: Με επιτυχία η κοπή πίτας της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας

Πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία η κοπή της πίτας της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας στο ξενοδοχείο Αστήρ παρουσία μεγάλου πλήθους κόσμου. Προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Κατά την ομιλία του ο Υφυπουργός ανέφερε: «Σας ευχαριστώ πραγματικά μέσα από την καρδιά μου για τη σημερινή σας πρόσκληση και την ευκαιρία που μου δίνετε να μιλήσω μπροστά σε ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισσες. Στη μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της χώρας. Σε αυτούς που δίνουν καθημερινά αγώνες,  σε δύσκολες συνθήκες,  για την επικράτηση των αρχών και των αξιών μας. Και να μιλήσω ειδικά στην Πάτρα, που παραδοσιακά,  όσοι τουλάχιστον έχουμε γνώση και εμπειρία, ήταν και είναι μία δύσκολη πολιτικά περιοχή, όπου χρειάζεται δύο φορές αγώνας, πίστη και επιμονή για να κερδίσεις πολιτικά. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ, γιατί με γυρνάτε κάποιες δεκαετίες πίσω. Στα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια. Τότε που η ενασχόληση με την πολιτική ήταν πιο διαδεδομένη και  που με χιλιάδες άλλους νέους και νέες δίναμε σκληρές μάχες, κυρίως στα πανεπιστήμια,  για την επικράτηση των φιλελεύθερων ιδεών. Θέλω να γνωρίζετε ότι αυτά τα χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα. Και θέλω να ξέρετε ότι αυτά τα χρόνια θα δώσετε αγώνες για τους οποίους θα είστε περήφανοι για μια ζωή και θα κάνετε φιλίες που θα σας συντροφεύουν για μια ζωή. Θέλω επίσης να ξέρετε ότι θα πρέπει να είστε περήφανοι γι’ αυτή την παράταξη. Γιατί σε όλες τις κρίσιμες και δύσκολες στιγμές για τη χώρα ήταν αυτή η παράταξη που μπήκε μπροστά και την κράτησε όρθια. Ήταν αυτή η οποία συνδέθηκε με όλες τις μεγάλες της στρατηγικές επιλογές. Ήταν αυτή, που έδωσε μάχες για να βρίσκεται η πατρίδα πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Ήταν αυτή, που έθεσε τις βάσεις για την πλέον σταθερή και μακρόχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία που γνώρισε ποτέ η χώρα. Ήταν αυτή, που κόντρα σε όλους και σε όλα,  επέβαλε να μπούμε στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Ήταν αυτή, που μπήκε μπροστά για να ορθοποδήσει η χώρα μετά την χρεοκοπία. Και είναι αυτή που κράτησε όρθια τη χώρα και την κοινωνία απέναντι στην πρωτόγνωρη υγειονομική, οικονομική και ενεργειακή κρίση. Και βέβαια είναι ο μόνος πολιτικός χώρος μετά την μεταπολίτευση ο οποίος διατήρησε υψηλά εκλογικά ποσοστά. Γιατί έχει σταθερές και βαθιές σχέσεις με την ελληνική κοινωνία. Επειδή εκφράζει την αγάπη για την πατρίδα  και το σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση. Επειδή συνδυάζει τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας με τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Επειδή είναι αδιαπραγμάτευτη σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και εθνικών συμφερόντων».

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, Βασίλης Παναγόπουλος, τόνισε κατά την ομιλία του: «Στην ΟΝΝΕΔ Αχαΐας είμαστε αυτοί που δηλώνουμε παρών στις μεγάλες μάχες, σε αυτές που πέρασαν και σε αυτές που θα έρθουν. Είμαστε αυτοί που στελεχώνουμε τα επιμελητήρια και τους επιστημονικούς φορείς. Είμαστε αυτοί που δηλώνουμε δυναμικό παρόν στη Βουλή, στην Αυτοδιοίκηση και στους συλλόγους. Δεν είμαστε χειροκροτητές. Είμαστε μέσα στην κοινωνία για την κοινωνία. Είμαστε η νεολαία που συνδιαμορφώνει και εξελίσσει. Είμαστε αυτοί που πρωταγωνιστούν στις εξελίξεις στην κοινωνία με ενεργό ρόλο, πάθος και φρέσκες ιδέες. Γι’ αυτό είμαστε η μεγαλύτερη, η μαζικότερη και η πιο δραστήρια πολιτική νεολαία. Και για όλα αυτά είμαστε πολύ περήφανοι.»

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αν. Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, Σταύρος Σταυρόπουλος, ο υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ, Φάνης Πασχάλης, ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πάτρας, Δημήτριος Κίνδερλης, ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων – Πρωτοπορία, Μάρκος Νικολάου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, οι βουλευτές του νομού μας, Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσωνας Φωτήλας, Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας, Αντώνης Κουνάβης.