Μια ακόμα τιμητική επίσκεψη στο Μουσείο «ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ» στο Αίγιο

Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. για τη διατήρηση και την προβολή της πολιτιστικής και εθνικής μας κληρονομιάς, κατόπιν προσκλήσεως της κ. Μαρίας Τσουκαλά, Προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α., επισκέφθηκε, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου ε.έ., το Μουσείο «ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ» στο Αίγιο, ο κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος, Πρέσβης ε.τ. και Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τον κ. Αγγελόπουλο υποδέχθηκαν στο Μουσείο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και η κα Τσουκαλά, ενώ την ξενάγησή του σε αυτό ανέλαβε η υπεύθυνη του Μουσείου, κα Χρύσα Δημητρίου. Η ιδιαιτέρως σημαντική και καρποφόρα αυτή συνάντηση έληξε με την ανταλλαγή απόψεων, ευχαριστιών και αναμνηστικών δώρων.

Η εν λόγω επίσκεψη υπήρξε πραγματικά γόνιμη και αποτελεσματική, ιδιαιτέρως προς τον σκοπό της επίτευξης της διαρκούς λειτουργίας του Μουσείου και, ως εκ τούτου, αποφασίστηκε ότι το Μουσείο «ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ» θα ανοίξει ξανά τις πύλες του στο κοινό την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, εκθέτοντας τον «θησαυρό», που του εμπιστεύθηκε ο αείμνηστος Ιάκωβος Τσούνης, ο Μεγάλος Ευεργέτης και Δωρητής της Εκκλησίας και του Έθνους μας.