Με την υποστήριξη του δήμου Αιγιαλείας το 1ο Συνέδριο Νεολαίας που διεξήχθη επιτυχώς στο Αίγιο από την Ιερά Μητρόπολη

Δήμαρχος Αιγιαλείας: «Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στα προβλήματα των νέων, αλλά να παλεύουμε με πράξεις για την επίλυσή τους»

Με τεράστια επιτυχία διεξήχθη το 1ο Συνέδριο Νεολαίας με θεματικό τίτλο «Οι νέοι και οι προοπτικές τους στον σύγχρονο κόσμο» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας το Σαββατοκύριακο, 14-15 Ιανουαρίου, στο Αίγιο, με την υποστήριξη του δήμου Αιγιαλείας.

Στην πρώτη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου, που διεξήχθη στο πολιτιστικό κέντρο «Αλέκος Μέγαρης», παρέστη και ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος, κατά τον χαιρετισμό του, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η πρόθεση και διάθεση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου για ουσιαστική επικοινωνία, ειλικρινή διάλογο και συμπροβληματισμό με τους νέους και τις νέες της περιοχής είχε μεγάλη ανταπόκριση, καθώς η αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Αιγίου αποδείχθηκε (τελικά) πολύ μικρή για να χωρέσει τόσο νεανικό κόσμο!

«Μέσα από αυτή την όμορφη συνάντηση και με την ανταλλαγή των απόψεων είμαι σίγουρος ότι θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία όμως δεν πρέπει να μείνουν σε ένα χαρτί, αλλά πρέπει να αποκτήσουν πρακτικό νόημα. Στόχος του Συνεδρίου είναι να ανοιχτεί ένας ζωντανός και πραγματικά ουσιαστικός διάλογος μετους νέους μας, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον του δήμου μας, της Ελλάδας μας», τόνισε αρχικά ο δήμαρχος Αιγιαλείας.

Ακολούθως ο κ. Καλογερόπουλος στάθηκε σε δύο πολύ σημαντικά θέματα – προβλήματα, που ταλανίζουν εδώ και χρόνια την ελληνική κοινωνία, το δημογραφικό αλλά και το ότι η πλειονότητα των νέων αναζητά το εργασιακό (και όχι μόνο) μέλλον της σε άλλες χώρες.

«Πριν από λίγους μήνες, υπήρξα ομιλητής σε Συνέδριο των δήμων της Ελλάδας, όπου έθεσα επί τάπητος ως πρωτεύον το δημογραφικό ζήτημα. Σήμερα παρατηρείται μείωση του πληθυσμού μας, άρα και συρρίκνωση της μελλοντικής δύναμης της χώρας μας. Η νεολαία μας πρέπει να μεγαλώσει ποσοτικά και να αναπτυχθείποιοτικά. Από την άλλη, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τους νέους μας να «ποτίζουν» με τον εργασιακό τους ιδρώτα τη δυναμική άλλων χωρών, ενισχύοντας σε τεράστιο βαθμό τις ξένες οικονομίες. Δεν πρέπει πλέον να κλείνουμε τα μάτια σε αυτά τα προβλήματα, επειδή δεν μας κεντρίζουν στο παρόν, στο σήμερα. Θέτω αυτόν τον προβληματισμό, διότι συνυπεύθυνοι είμαστε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αιγιαλείας.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Καλογερόπουλος, αφού πρώτα επεσήμανε ότι «η πατρίδα μας στάθηκε όρθια σε δύσκολους καιρούς όταν αντιμετώπισε όλους τους κινδύνους χέρι – χέρι με την Εκκλησία», αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή με την Ιερά Μητρόπολη, με την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων για την περαιτέρω ενίσχυση του εθελοντισμού και την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα και στερούνται βασικά αγαθά αλλά και δυνατότητα πρόσβασης σε αναγκαίες υπηρεσίες.