Καραΐσκος για Ανακύκλωση: “Από τους 779 τόνους που παραλάβαμε, φτάσαμε στους 1554 τόνους”

Στην Ανακύκλωση από την πρώτη στιγµή που ανέλαβε εστίασε η δηµοτική αρχή Aιγιάλειας, µιας και η σηµασία της είναι καθοριστικής σηµασία για τους δήµους αλλά και το ταµείο τους, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει στόχους προάγοντας την ανακύκλωση και την κυκλική οικονοµία σε βασικά εργαλεία πολιτικής για την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων σύµφωνα µε τη σύγχρονη ευρωπαϊκή θεώρηση.  

Στις τελευταίες συνεδριάσεις του δηµοτικού συµβουλίου η µείζων αντιπολίτευση έκανε αναφορά για τα απορρίμματα και τα ποσοστά της ανακύκλωσης στο δήµο Αιγιάλειας µε τον επικεφαλής της παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο” να επισηµαίνει µεταξύ άλλων: “Λέτε ότι έχετε πετύχει ποσοστό µεγάλο στην ανακύκλωση των απορριµµάτων, κάτι που θα είχε µείωση στο κόστος της µεταφοράς. Αντίθετα όµως βλέπουµε ότι οι ποσότητες των απορριµµάτων που µεταφέρονται είναι όλο και µεγαλύτερες και αναρωτιέµαι πώς γίνεται αυτό”.

Ο Αντιδήµαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Καραΐσκος απαντώντας ανέφερε µεταξύ άλλων: «Τα απορρίµµατα δεν είναι κάτι σταθερό. Κάθε µέρα είναι και διαφορετικά. 17.660 τόνους είχαµε το 2020. 18.143 το 2021. Φέτος ενδεχοµένως να φτάσουµε και τις 19.000 τόνους. Αυτή είναι η πραγµατικότητα, µιας και πλέον ο κόσµος κινείται περισσότερο και δεν είναι εγκλωβισµένος στο σπίτι.

Η ανακύκλωση το 2019  ήταν στους 779 τόνους, το 2020 στους 1203 τόνους και φτάσαμε στους 1554 τόνους το 2021. Η αύξηση αγγίζει το 100%. Η µεταφορά έχει αυξηθεί και λόγω των καυσίµων. Φέτος, το 2022, είναι µια νέα χρονιά, αφού δεν θα υπάρχει πια η πανδηµία».