Καλογερόπουλος: «Με βαθιά συνείδηση στο ιστορικό μας παρελθόν, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους Ήρωες του ΄21»

Με λαμπρότητα και επισημότητα οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου –

 

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν φέτος στον Δήμο Αιγιαλείας οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, με πάνδημη συμμετοχή σχολείων, φορέων, συλλόγων και πλήθους κόσμου.

Χθες το πρωί, έπειτα από την καθιερωμένη Θεία Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και η κατάθεση στεφάνων.

Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε επί της οδού Μητροπόλεως, όπου εκατοντάδες Αιγιαλείς (και όχι μόνο) χειροκρότησαν θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και όσους συμμετείχαν σε αυτήν, αποτίνοντας φόρο τιμής στους ήρωες του 1821!

Στις εκδηλώσεις παρέστη ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος, με αφορμή την εθνική επέτειο, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τη μαθητιώσα νεολαία, τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και με πολίτες που με τη συμμετοχή τους τίμησαν όσους θυσιάστηκαν για τη λευτεριά της πατρίδας.

Σε δήλωσή του ο κ. Καλογερόπουλος ανέφερε τα εξής: «Το μήνυμα του 1821 για ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη είναι πάντα επίκαιρο, αλλά ακόμη περισσότερο σε δύσκολες περιόδους. Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη και ταυτόχρονα ημέρα εθνικής υπερηφάνειας. Με βαθιά συνείδηση στο ιστορικό μας παρελθόν, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους Ήρωες του ΄21, αποτίνοντας φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας. Εύχομαι εγκαρδίως χρόνια πολλά στους συνδημότες μου, αλλά και σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ανά τον κόσμο!».