ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ας κατακτήσουμε την ευτυχία μέσα από την καλοσύνη και την προσφορά»

Στην ανάγκη να επιστρέψει η ανθρωπότητα στην αισιοδοξία και την ευτυχία μέσα από τις πανανθρώπινες αξίες της αγάπης και της καλοσύνης, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος μιλώντας στους επίσημους προσκεκλημένους του Δήμου, με αφορμή την γιορτή της πολιούχου του Αιγίου και της Αιγιάλειας Παναγίας Τρυπητής, που τιμήθηκε ξανά φέτος με την προβλεπόμενη εκκλησιαστική λαμπρότητα μετά από δύο έτη περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά την παράδοση, ο Δήμος Αιγιαλείας παραθέτει μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων, επίσημο γεύμα για τους προσκεκλημένους που τιμούν τη μεγάλη γιορτή της πόλης. Φέτος στην καθιερωμένη δεξίωση το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητες Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ανδρέας Κατσανιώτης που εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, ο πρόεδροςτης Κοινοβουλευτικής Ομάδας εκπρόσωπος του προέδρου του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, αξιωματικοί του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α..

«Μία από τις σπουδαιότερες αξίες είναι οι παραδόσεις μας και σε αυτό το πλαίσιο γιορτάζουμε τη μεγάλη θρησκευτική γιορτή της Παναγίας Τρυπητής, που φωτίζει τον δρόμο του Αιγίου και της Αιγιάλειας και συνοδεύει όλους μας στην πορεία μας πάνω στη Γη, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για όλον τον κόσμο» τόνισε ο κ. Καλογερόπουλος, προσθέτοντας πως μετά την υγεία και την αγάπη, η καλοσύνη είναι το μεγαλύτερο εφόδιο για να κατακτήσει κανείς την ατομική αλλά και τη συλλογική ευτυχία και πρόοδο. «Εύχομαι όλοι μας να ζήσουμε τη μοναδική χαρά και την ικανοποίηση του να δίνουμε, του να προσφέρουμε, κάτι που συνάδει και με τις αρχές τόσο της πατρίδας όσο και του Χριστιανισμού».

Στο τέλος της δεξίωσης, ο δήμαρχος πρόσφερε στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη ένα συμβολικό δώρο: βραβευμένους τοπικούς οίνους της Αιγιάλειας.