Ζητούν ενίσχυση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. στην Αιγιάλεια – Απέστειλαν αναφορά προς το Γραφείο του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

22 Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Αιγιάλειας ενώνονται με το Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου, προκειμένου να ληφθούν μέτρα προστασίας ενάντια στην εγκληματικότητα που σαρώνει την περιοχή της Αιγιάλειας.

To θέμα είχε θίξει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου και στις αρχές του φετινού καλοκαιριού με έγγραφη αναφορά- καταγγελία προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας  μετά από διάφορα γεγονότα που είχαν σημειωθεί στο Δήμο Αιγιάλειας. Τώρα εκ νέου ο Πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου,κ. Γιώργος Μπέσκος επισημαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης, κάνοντας λόγο για αποδυνάμωση της τοπικής αστυνομίας Αιγίου, αναφέροντας μέσω fb:

-“Μα πόσο ντροπή είναι για τον υπουργό Δημόσιας τάξεως και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να υπάρχει ένα περιπολικό για να ανταποκρίνεται σε ανάγκες φύλαξης όλης της Αιγιάλειας… Αδιανόητη η τρίτη πόλη στη Δυτική Ελλάδα να μην έχει ούτε καν Αστυνομική Υποδιεύθυνση. Αυτοί που αδιαφορούν για την  ασφάλεια της περιοχής μας είναι κυρίως οι υπεύθυνοι για την αύξηση της εγκληματικοτητας”.

Η έντονη παραβατικότητα και εγκληματικότητα προβληματίζει τους κατοίκους της Αιγιάλειας που νιώθουν απροστάτευτοι. Στα δημοτικά διαμερίσματα κυρίως, οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση και λαμβάνουν οι ίδιοι δραστικά μέτρα με περιπολίες σε βάρδιες.

Στο θέμα της ενίσχυσης της τοπικής ΕΛΑΣ, της σύστασης ομάδας ΟΠΚΕ και της δημιουργίας Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στο Δήμο Αιγιάλειας, συντάσσονται, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αιγίου κ. Γιώργου Γκιώνη, άλλοι 20 Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Αιγιάλειας.

Ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αιγίου κ. Γκιώνης απέστειλε στους προέδρους, αναφορά που υπέγραψαν και κατέθεσαν προς το Γραφείο του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ίδια αναφορά κοινοποιείται προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το Γραφείο Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αναφέρονται τα εξής:

– “Σας γνωρίζουμε ότι η εγκληματικότητα στην περιοχή του Δήμου Αιγιαλείας, στον οποίο ανήκουν οι τοπικές μας κοινότητες έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Οι πολίτες είναι δικαιολογημένα ανασφαλείς περισσότερο από κάθε άλλη φορά από την έντονη διασάλευση της εννόμου τάξεως.

Το γεγονός αυτό σας έχει γίνει γνωστό και στην υπ’ αριθ. Πρωτ. 2195/5-8/2021 αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου που σας έχει αποσταλεί.

Δυστυχώς η κατάσταση με την αύξηση της εγκληματικότητας, όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί ως προς την καταστολή αυτής, αλλά έχει επιδεινωθεί και οι κάτοικοι των περιοχών μας αισθάνονται απροστάτευτοι από την Ελληνική Αστυνομία.

Παρακαλούμε άμεσα, όπως επιληφθείτε επί του αναφερόμενου ζητήματος προκειμένου να αποφευχθούν καταστάσεις που θα θέσουν σε περαιτέρω κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε με την ανοχή στις εγκληματικές ενέργειες”.

Αίγιο 10 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ:

ΑΙΓΙΟΥ,ΒΑΛΙΜΙΤΙΚΩΝ,ΡΟΔΙΑΣ,ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ,ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΕΛΑΙΩΝΑ,

ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ,ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ,ΝΙΚΟΛΙΚΩΝ,ΔΙΓΕΛΙΩΤΙΚΩΝ,ΤΕΜΕΝΗΣ, ΕΛΙΚΗΣ

ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑ,ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ,ΑΡΡΑΒΩΝΙΤΣΑΣ,ΣΑΛΜΕΝΙΚΟΥ,ΖΗΡΙΑΣ,

Ν.ΕΡΙΝΕΟΥ,ΚΑΜΑΡΩΝ,ΔΑΜΑΚΙΝΙΟΥ,ΛΟΓΓΟΥ, ΑΓΙΟΥΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ