Επίσκεψη Καλογερόπουλου σε σφαγεία και ΕΚΑΜΕ

Επίσκεψη στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες διαμόρφωσης του ιστορικού ακινήτου ως πολυχώρου πληροφόρησης και δραστηριοτήτων, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, συνοδευόμενος από τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Λεωνίδα Καράμπελα. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Ιταλία, με το ακρωνύμιο FAME ROAD και με την ολοκλήρωσή του, ο πολυχώρος θα είναι ανοιχτός σε κατοίκους και επισκέπτες και μέσα από ποικίλες δράσεις και δραστηριότητες υπό τους πυλώνες «Τοπικά προϊόντα αγροδιατροφικού τομέα/ κουζίνα –Τέχνη & Πολιτισμός – Βιώσιμη Κινητικότητα – Πράσινη Ενέργεια» θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Οι παρεμβάσεις, στο πλαίσιο του έργου, αφορούν στην εκτέλεση οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης λειτουργικότητα του ακινήτου και η άμεση χρήση του. Έχει ληφθεί μέριμνα για την διατήρηση των βασικών μορφολογικών στοιχείων του κτιρίου, την πλήρη λειτουργικότητά του, την εξασφάλιση αυτονομίας στον κλιματισμό (ψύξη – θέρμανση) και την ενσωμάτωση στο ευρύτερο περιβάλλον.

Το έργο δημοπρατήθηκε και εκτελείται βάσει της υπ’ αριθμ. 102/2019 μελέτης, η οποία εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 386/2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αιγιαλείας με προϋπολογισμό 269.000€ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, μέσω σχετικού κωδικού του Δημοτικού προϋπολογισμού. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία “ΑΝΤΑΙΟΣ” και η προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, λήγει στις 30 Απριλίου 2022.

Ακολούθως, ο δήμαρχος επισκέφθηκε τον χώρο του ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ για να παραστεί στην εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας του κέντρου για το νέο έτος. Εκφράζοντας τις ευχές του για υγεία και δύναμη στο σπουδαίο έργο που συντελείται διαχρονικά στο κέντρο από τη διοίκηση, τους εργαζομένους και τους εθελοντές, ο κ. Καλογερόπουλος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων στην οδό Κλεισούρας (πάροδος Κορίνθου), που θεμελιώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμες να στεγάσουν το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας και τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για δεκάδες εκπαιδευόμενους από την ευρύτερη περιοχή.