Επίσκεψη Αυγενάκη στο περίπτερο του Αθλητικού Ομίλου Αιγιάλειας “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ”

 Ο Αιγιώτικος Σύλλογος συμμετέχει στην Έκθεση Αθλητισμού στο Κλειστό «Δημήτριος Τόφαλος» στην Πάτρα 8- 10 Απριλίου 

 

Στην πόλη της Πάτρας ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή το πρώτο συνέδριο, στα πλαίσια χάραξης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό, με τον τίτλο «Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού» που διοργανώνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, τα Επιμελητήρια Δυτικής Ελλάδας και τη διοίκηση του Παμπελοποννησιακού Αθλητικού Κέντρου.

Από την Αιγιάλεια, φιλοξενείται σε χώρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, με δικό του περίπτερο ο Αθλητικός Όμιλος Αιγιάλειας “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ”, ο οποίος δραστηριοποιείται στο Αίγιο με δύο αθλήματα της Σκοποβολής και της Τοξοβολίας.

Το περίπτερο του “ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ” από την πρώτη μέρα κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για τα δύο αθλήματα, ενώ γνώρισαν από κοντά τα τόξα (ολυμπιακό, σύνθετο και παραδοσιακό) που έχουν στηθεί στο χώρο.

Τα βλέμματα τράβηξε και ο προτζέκτορας στο χώρο του περιπτέρου όπου παρουσιάζει ξεχωριστές στιγμές με την αγωνιστική δράση του συλλόγου.

Το περίπτερο επισκέφθηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, όπου συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Αιγιώτικου Συλλόγου κ. Σταύρο Σταυρίδη και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά την πορεία του αθλητισμού στην περιοχή μας. Ο Υφυπουργός επεσήμανε ότι ξεκινάει μια νέα εποχή για τον αθλητισμό και την ενίσχυσή του και ότι παρόμοιες δράσεις θα υλοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η έκθεση  Αθλητισμού  φιλοξενείται στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος» στην Πάτρα και μετέχουν συνολικά 60 εκθέτες, στην πλειονότητα τους αθλητικές ομοσπονδίες, φορείς Αυτοδιοίκησης, Επιμελητήρια, εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, Ενώσεις Αθλητών κ.α.

Η Έκθεση Αθλητισμού θα παραμείνει ανοικτή έως και την Κυριακή 10 Απριλίου, με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις στο εξωτερικό χώρο του γυμναστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Δήμος Αιγιάλειας συμμετέχει στην έκθεση με δικό του περίπτερο.

Το Δ.Σ. του “ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ” ευχαριστεί θερμά το Επιμελητήριο Αχαΐας για την φιλοξενία και τη διάθεση του χώρου του περιπτέρου και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας και επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ. κ. Αρίστο Τηλιγάδη για την πρόσκληση.

 

8-10 Απριλίου η πρώτη εκδήλωση για το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό»

Οι τριήμερες εκδηλώσεις, με γενικό τίτλο «Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού» περιλαμβάνουν διήμερο συνέδριο (8-9/4) με χαιρετισμούς και ομιλίες για ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό και την κοινωνία. Στο συνέδριο θα μιλήσουν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο αν. Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, η πρώην Υπουργός, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, καθώς επίσης πλήθος εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των τοπικών Αθλητικών Ενώσεων, Αθλητές, κ.ά.

Παράλληλα, με το συνέδριο θα υπάρχει τριήμερη αθλητική έκθεση #Sport_hub expo, καθώς και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με πολλά αθλήματα και τις σύγχρονες εξελίξεις σε αυτά.