Εντυπωσιακή αύξηση 120% του ποσοστού ανακύκλωσης συσκευασιών στον Δήμο Αιγιαλείας

Μπράβο σε δημότες και υπαλλήλους καθαριότητας

 

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Αιγιαλείας, μετά από επίμονη προσπάθεια, παρουσιάζει με μεγάλη υπερηφάνεια τα αποτελέσματα του ποσοστού ανακύκλωσης συσκευασιών, σε σύγκριση με το φθινόπωρο του 2019 οπότε η σημερινή δημοτική αρχή ανέλαβε τα ηνία του Δήμου Αιγιαλείας και ειδικότερα του δύσκολου και ευαίσθητου τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων.

Οι πίνακες μιλούν από μόνοι τους: Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και τον Δεκέμβριο του 2022, έχει σημειωθεί αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης συσκευασιών κατά 120%, ενώ εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι πλέον το καθαρό ανακυκλώσιμο προϊόν αγγίζει το 100%, σε αντίθεση με το 2019 που το υπόλειμμα έφτανε το 45% του γενικού όγκου των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. Ως ανακυκλώσιμες συσκευασίες θεωρούνται γυάλινα μπουκάλια που συλλέγονται στους ειδικούς κώδωνες, αλουμινένιες και χάρτινες συσκευασίες που συλλέγονται στους μπλε κάδους και χαρτοκιβώτια που συλλέγονται στα ειδικά «κλουβιά».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, το 2019 (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος), ανακυκλώθηκαν 791,98 τόνοι με 55% καθαρό ανακυκλώσιμο, το 2020 ανακυκλώθηκαν 1203,71 τόνοι αλλά πλέον με 99,6% καθαρό ανακυκλώσιμο, το 2021 ανακυκλώθηκαν 1546,98 τόνοι με 99,5% καθαρό ανακυκλώσιμο και το 2022 η ανακύκλωση έφτασε στους 1717,87 τόνους με 99,7% καθαρό ανακυκλώσιμο. Από τους πρώτους δε μήνες του 2023, φαίνεται ήδη επιπλέον αυξητική τάση.

Σε σχετικές του δηλώσεις, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Νίκος Καραΐσκος αναφέρει: «Η εντυπωσιακή αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης συσκευασιών αλλά και η ποιοτική τους διαχείριση που οδηγεί στην εξαφάνιση του υπολείμματος, οφείλεται στην αλλαγή κουλτούρας των δημοτών που σκέφτονται και πράττουν προς την καλύτερη κατεύθυνση αλλά και στην τεράστια συμβολή των εργαζομένων στην καθαριότητα. Τους ευχαριστούμε θερμά για την καθημερινή από κοινού μας προσπάθεια, να αλλάξουμε μαζί, Δήμος και δημότες, την Αιγιάλεια προς το καλύτερο. Οι δράσεις μας συνεχίζονται προς τον στόχο μας: ο Δήμος μας να γίνει ένας δήμος-πρότυπο για όλη τη χώρα στη διαχείριση αποβλήτων. Το πιστεύουμε, εργαζόμαστε μεθοδικά και θα το καταφέρουμε!»