Εκφώνηση πανηγυρικού λόγου στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Δυτική Ελλάδα

Στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου «28ης Οκτωβρίου 1940», στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, διοργανώθηκαν εκδηλώσεις για την εκφώνηση του πανηγυρικού.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, πραγματοποίησε χαιρετισμό ο κ. Γενικός, Υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:
« Η Ελληνική Αστυνομία, τιμά την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και η εκφώνηση του πανηγυρικού, αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους μας, που αγωνιστήκαν και έπεσαν υπέρ της Πατρίδας, για να εξασφαλίσουν ότι θα αναπνέουμε αέρα ελευθερίας.

Εύχομαι χρόνια πολλά, υγεία και δύναμη σε όλους και ιδιαίτερα σε όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειάς μας, της Ελληνικής Αστυνομίας, για να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας προς όφελος της κοινωνίας, με επίκεντρο τον πολίτη.»

Η εκφώνηση του πανηγυρικού πραγματοποιήθηκε από τον Αναπληρωτή Τμηματάρχη του Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης, Αστυνόμο Α΄ Ιγνάτιο Τριανταφύλλου, ο οποίος ανέγνωσε, μεταξύ άλλων αποσπάσματα από:

• την απάντηση του Υποστρατήγου (ΠΖ) ε.α. Γεώργιου Δουράτσου στους Γερμανούς αγγελιοφόρους, που απαίτησαν την παράδοση του οχυρού Ρούπελ
• τις ποιητικές συνθέσεις «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα (Αλεπουδέλη) Ελύτη και του «Πνευματικού Εμβατηρίου» του Άγγελου Σικελιανού και τέλος
• τη μαρτυρία Γερμανού στρατιώτη για την μάχη της Κρήτης.

Την εκδήλωση στην Πάτρα, παρακολούθησαν, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχος Θεόδωρος Τσάτσαρης, ο Βοηθός του κ. Γενικού, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Σωτηρόπουλος, η Βοηθός του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Αστυνομική Διευθύντρια Ιωάννα Παναγοπούλου, οι Διευθυντές, οι Διοικητές ή οι Υποδιοικητές και αντιπροσωπείες αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού των αστυνομικών υπηρεσιών της Πάτρας.