Απόδοση τιμής προς πρεσβύτες κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Με ιεροπρέπεια, σεμνότητα και αρχιερατική λαμπρότητα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου ε. έ. χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Ιερωνύμου, συμπαραστατουμένου υπό της χορείας των σεβασμίων συνταξιούχων κληρικών της αρχιερατικής περιφερείας Αιγιαλείας και συμπροσευχομένου στο ιερό βήμα του Σεβασμιωτάτου πρ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας, κ Αμβροσίου.

Το πνευματικό αυτό Συλλείτουργο οργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη μετά από  πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, προκειμένου να αποδοθεί η δέουσα τιμή και ο προσήκων σεβασμός προς όλους τους πρεσβύτες κληρικούς της Ι. Μ. , οι οποίοι διακόνησαν το Ιερό Θυσιαστήριο και υπηρέτησαν ιεροπρεπώς επί σειρά ετών στον Αμπελώνα του Κυρίου Ιησού Χριστού. Μάλιστα η Ιερά Μητρόπολη αφιερώνει το Ημερολόγιο-Εορτολόγιο του 2022 στους σεβάσμιους αυτούς γέροντες κληρικούς, ως ελάχιστη ένδειξη αγάπης, σεβασμού και τιμής για την καλλίκαρπη και πολύτιμη προσφορά τους στην τοπική μας Εκκλησία.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Ιερώνυμος, εμφανώς συγκινημένος, αφού εξέφρασε τις εγκάρδιες, ευγνώμονες ευχαριστίες του προς όλους τους τιμωμένους κληρικούς για την πολυετή  αγιοπνευματική εκκλησιαστική διαδρομή και διακονία τους, επισήμανε εν συντομία την αταλάντευτη και σταθερή αφοσίωσή τους στην υψηλή αποστολή και το ιερό τους χρέος μέσα από τις επάλξεις της ιερωσύνης!

Ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τον προκάτοχό του Μητροπολίτη, κ. Αμβρόσιο για την ανεκτίμητη παρακαταθήκη του και την ανεξάντλητη αγάπη του προς όλους και τον διαβεβαίωσε για τον σεβασμό και την υιική του αγάπη προς το σεπτό πρόσωπό του.

Τον κάλεσε, δε, να απονείμουν από κοινού στους ιερείς το τιμητικό μετάλλιο και τον αναμνηστικό έπαινο. Κλείνοντας ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε σε όλα τα τιμώμενα πρόσωπα σταθερή υγεία και θεία ενδυνάμωση κατά το λοιπόν της ιερατικής τους ζωής.

Εν συνεχεία και μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε καφέ στο Ενοριακό Κέντρο του Ι. Ν. της Φανερωμένης και ακολούθως πλούσιο ευχαριστήριο γεύμα μέσα σε ένα άκρως ευφρόσυνο,  αλλά και  φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως