Ανδρουλάκης από το Αίγιο: «Προτεραιότητα του ΚΙΝΑΛ η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Το Δημαρχείο Αιγιαλείας επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης του στην Αχαΐα.

Ο κ. Ανδρουλάκης έγινε δεκτός από τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο και μέλη της δημοτικής αρχής και ενημερώθηκε εκτενώς για διάφορα ζητήματα που αφορούν γενικότερα στην αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στη λειτουργία του Δήμου Αιγιαλείας.

Επί τάπητος τέθηκε αρχικά το ζήτημα του ενεργειακού κόστους των δήμων, των οποίων τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται σε αντίθεση με τα διαρκώς αυξανόμενα έξοδα.
Ο κ. Καλογερόπουλος έφερε ως παράδειγμα πως μέχρι πρότινος ο Δήμος Αιγιαλείας εμφάνιζε έσοδα της τάξης των 280.000 ευρώ από διάφορες κατηγορίες πληρωμών εκ μέρους δημοτών αλλά τον Φεβρουάριο του 2022 τα έσοδα ήταν μόλις 70.000 ευρώ, ένα γεγονός ενδεικτικό της οικτρής κατάστασης που αντιμετωπίζει η τοπική οικονομία και που επιβαρύνεται περαιτέρω με το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων, καίτοι η σημερινή δημοτική αρχή το έχει περιορίσει αισθητά σε σχέση με τις παρελθούσες θητείες. Ένα άλλο ζήτημα που αποτέλεσε θέμα συζήτησης είναι ο φόβος αναστολής έργων σε όλη τη χώρα από τις κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν να αντιμετωπίσουν δυσβάσταχτες αυξήσεις λόγω των ανατιμήσεων στα υλικά. Δεν θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά και στην καθυστέρηση που παρουσιάζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών στην εξασφάλιση χρηματοδότησης
για το διυλιστήριο του ποταμού Σελινούντα, ένα έργο ώριμο και εμβληματικό που θα προσφέρει ποιοτικό νερό στους δημότες, χαμηλό ενεργειακό κόστος για τις αγροτικές καλλιέργειες και παράλληλα μείωση τελών κατά 50%. Επίσης, ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε τη σημασία της ταχύτερης απορρόφησης κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στους Δήμους και στηλίτευσε τη διαρκή αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών στην Αιγιάλεια, αναφερόμενος στις ελλείψεις προσωπικού σε Νοσοκομείο Αιγίου, Αστυνομία και Δ.Ο.Υ., όπως και στη μεταφορά της Σχολής Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως πάντοτε το ΚΙΝΑΛ είχε ως προτεραιότητά του τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνεχάρη τον δήμαρχο Αιγιαλείας για τη δική του πολύχρονη και επιτυχημένη πορεία τόσο στα τοπικά πολιτικά πράγματα όσο και στην ΚΕΔΕ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η πολιτεία οφείλει να αξιοποιεί την εμπειρία αξιόλογων στελεχών της αυτοδιοίκησης όπως ο κ. Καλογερόπουλος, που είναι πρόεδρος Επιτροπής ΕΣΠΑ στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε ότι το κίνημα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 δεν θα δώσει χρίσματα, καθώς δεν ταιριάζουν στη φιλοσοφία του.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας μαζί με συνεργάτες του, συνόδευσε τον κ. Ανδρουλάκη σε περιοδεία του στην αγορά της πόλης του Αιγίου και τον ξενάγησε στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, που φιλοξενεί το Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμάτων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης αλλά και την έκθεση «Εύφωνες Μνήμες» με λαϊκά και παραδοσιακά μουσικά όργανα.