Αιγιώτες στην εορτή των 100 χρόνων της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μ. Βρετανίας

Πατριαρχικό συλλείτουργο τελέστηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας στο δυτικό Λονδίνο,  χοροστατούντος του  Οικουµενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολοµαίου.

Τον Οικουµενικό Πατριάρχη συνόδευσαν µεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αµερικής Ελπιδοφόρος και ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας, ενώ στο πρόγραµµά του τον πλαισιώνει ο Σεβασµιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Νικήτας.

Την κυπριακή και ελληνική πολιτεία αντίστοιχα στο συλλείτουργο αντιπροσώπευσαν ο Επίτροπος Προεδρίας για Θέµατα Αποδήµων Φώτης Φωτίου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρµόδιος για θέµατα απόδηµου ελληνισµού Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς επίσης ο Κύπριος Ύπατος Αρµοστής Ανδρέας Κακουρής και ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο Ιωάννης Ραπτάκης.

Μια βραδιά µε αρκετό Αχαϊκό αέρα στην “καρδιά” του Λονδίνου

Στην γιορτή των 100 χρόνων της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας ο φακός του “Τ” εντόπισε τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Aνδρέα Κατσανιώτη μαζί με τους Αιγιώτες: Κατερίνα Σκουλάτου, τον Regius Prof. Θέμη Προδρομάκη με τη σύζυγο του Μαρία Στιβαχτοπούλου και την Στέλλα Μπομποτσιάρη.

Ο Υφυπουργός ενθουσιάστηκε από τη συνάντηση με τους συμπολίτες του και δεν δίστασε να βγάλει και την καθιερωμένη selfie. Είναι γνωστό ότι ο κ. Κατσανιώτης, πάντα στηρίζει τους νέους και καμαρώνει για την πρόοδο τους στο εξωτερικό. Στην παρέα τους βρέθηκε και ο διακεκριμένος μουσικός Μάριος Φραγκούλης. Μια βραδιά με αρκετό Αχαϊκό αέρα στην “καρδιά” του Λονδίνου!

 

Από την εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”