«Αιγιάλεια γένους θηλυκού»: Τιμήθηκαν επτά γυναίκες για την προσφορά τους στην κοινωνία

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση «Αιγιάλεια γένους θηλυκού», αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη το απόγευμα στον αμφιθεατρικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», σε διοργάνωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αιγιαλείας και της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας-παράρτημα Αιγίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με ενδιαφέρον την εκδήλωση τιμής στη γυναίκα σύζυγο, μητέρα, εργαζόμενη, επιστήμονα, αγωνίστρια, που φέρνει καθημερινά σε πέρας ρόλους πολλαπλούς και δύσκολους. Μετά τους χαιρετισμούς που απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος και ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, το λόγο πήρε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας και της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας κα Μαρία Γιδά, η οποία ανέπτυξε τη σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας. Ακολούθως, η γνωστή ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου, που γεννήθηκε στη Ροδοδάφνη Αχαΐας, μίλησε για την παρουσία της γυναίκας στο θέατρο. Τέλος, η πρόεδρος του παραρτήματος Αιγίου της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας κα Ουρανία Κακαβάνη ανέγνωσε το φετινό ψήφισμα της ΕΓΕ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις επτά γυναικών από την Αιγιάλεια, που καθεμία της έχει προσφέρει σπουδαίο κοινωνικό έργο με τον τρόπο της και από το μετερίζι της: η κα Ισαβέλλα Αρβανίτη για το ανθρωπιστικό έργο της, η κα Ευαγγελία Γιαννοπούλου για τη μακρόχρονη συμβολή της στην ισότητα των φύλων, η κα Ευανθία Μπεντεβή-Σπυροπούλου για τη μακρόχρονη συμβολή της στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, η κα  Θεοδώρα Σάττα-Μεντζελοπούλου για την προσφορά της στην τοπική αυτοδιοίκηση, η κα Μελπομένη Ρογκάλα για τη συμβολή της στην ανάδειξη & διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η κα Αναστασία Ευσταθίου για τη συμβολή της στην ανάδειξη με το συγγραφικό της έργο ηρωίδων του τόπου μας και η κα Μαρία Αλεξανδροπούλου για την κοινωνική προσφορά της στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Όλες έλαβαν από ένα καλαίσθητο βραβείο, που κατασκεύασαν οι εκπαιδευόμενοι του ΕΚΑΜΕ Αιγίου.

Η βραδιά έκλεισε με συναυλία της λαϊκής χορωδίας του Δήμου Αιγιαλείας, που ερμήνευσε τραγούδια για τη γυναίκα. Τη χορωδία συνόδευαν η Βασιλική Νάσση (πιάνο) και ο Γεράσιμος Παπαχριστόπουλος (σαξόφωνο, κλαρινέτο). Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Πέπη Σπηλιωτοπούλου.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τη ΔΗΚΕΠΑ για την παραχώρηση του χώρου, την εταιρεία Cavino για την προσφορά των εκλεκτών οίνων, την εταιρεία «Μανώλια» για τον άνθινο στολισμό της αίθουσας και τη μαέστρο της χορωδίας Βασιλική Νάσση.