Αίγιο: Απομακρύνονται ακατοίκητα κοντέινερ από τον καταυλισμό Τριαντείου

Αίτημα χρόνων υλοποιείται από τη δημοτική αρχή Καλογερόπουλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η β’ φάση της επιχείρησης απομάκρυνσης ακατοίκητων κοντέινερ από τον καταυλισμό σεισμοπλήκτων στο Τριάντειο κληροδότημα, στην είσοδο της Κοινότητας Κουλούρας Αιγίου.

Εικοσιοκτώ ολόκληρα χρόνια μετά από τον καταστροφικό σεισμό του 1995 και από την τοποθέτηση των λυόμενων στην εν λόγω έκταση ώστε να καλυφθούν προσωρινές στεγαστικές ανάγκες σεισμοπλήκτων της πόλης του Αιγίου που έμειναν άστεγοι, η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Καλογερόπουλου εφαρμόζει παλαιότερες και επαναλαμβανόμενες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων. Έχουν ακολουθηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης. Έχουν ληφθεί υπ’όψιν και ευαίσθητοι λόγοι κοινωνικού χαρακτήρα, όπου υφίστανται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη επιχείρηση είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων προσπαθειών από τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες του Δήμου Αιγιαλείας, του Συμβουλίου Κοινότητας Αιγίου, καθώς και τόσο του σημερινού προέδρου της Κουλούρας κ. Αποστόλη Σωτηρόπουλου όσο και του πρώην προέδρου κ. Παναγιώτη Λιακάκου.

Σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, που είναι και η ιδιοκτήτρια των κοντέινερ, η απομάκρυνση πάνω από 20 λυόμενων κατοικιών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ενώ θα ακολουθήσει και γ’ φάση του καθαρισμού του Τριαντείου, που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας για βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του γενικότερου αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή.