Καλαμίδας: “Ο Δήμαρχος πρέπει να συμπεριφέρεται με όρους ισότητας, αντικειμενικότητας και διαφάνειας στους πολίτες”

 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Παρατηρώντας από το 2009 τη χώρα μας να ταλαιπωρείται από την παγκόσμια οικονομική κρίση, τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τον πληθωρισμό, σε δυσθεώρητα ύψη λόγω της παγκόσμιας κρίσης, θα περιμέναμε τόσο στο ευρύτερο δημόσιο τομέα όσο και στο δήμο μας οι επιλογές προσώπων να βασίζονται:

  • στην Ικανότητα: τι ξέρεις; τι μπορείς να κάνεις; πώς το κάνεις;
  • στην Αποτελεσματικότητα: ο άξονας μεταξύ γνώσης και ανθρωπίνων σχέσεων και
  • στην Αξιοκρατία: διαφανείς διαδικασίες κριτηρίων αξιολόγησης όπως κοινωνικές, οικονομικές, οικογενειακές, προϋπηρεσία με μοριοδότηση, τυπικά προσόντα, συνεντεύξεις κ.α.

Εάν η αξιολόγηση (συγκεκριμένων αξιοκρατικών στοιχείων) δεν εφαρμοστεί, τότε αντικαθίσταται  από την αναξιοκρατία, την πιθανή αναποτελεσματικότητα, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και τέλος στη δραστική μείωση της παραγωγικότητας.

Όπως ο πληθωρισμός στην οικονομία θεωρείται καρκίνος, έτσι και η ανεργία αποτελεί καρκινικό κύτταρο στην κοινωνία με ψυχολογικές, οικονομικές και οικογενειακές ανισορροπίες.

Σπουδάζουμε τα παιδιά μας με πόνο και στερήσεις για να τα δούμε άξιους συνεχιστές της ελληνικής εργασιακής κοινωνίας. Αντί αυτού εισπράττουμε μετανάστευση του πνευματικού μας πλούτου λόγω της πολιτικής εμπορευματοποίησης (μερκαντιλισμός) ασήμαντων και ανασφαλών πολιτικών «προσωπικοτήτων» της τοπικής μας κοινωνίας και όχι μόνο. Οι άνεργοι επιζητούν μέσω των γνώσεων και της εργατικότητας των να νιώθουν ίσοι προς ίσους, ελεύθεροι μεταξύ ελεύθερων ανθρώπων και ψυχολογικά υγιείς και ισχυροί.

Οι άνεργοι δεν επιδιώκουν να διασύρονται σε δικαστικές αίθουσες και να ταπεινώνεται η εργασιακή τους αξιοπρέπεια από συγκεκριμένη δημοτική παράταξη που τους εμπαίζει για οφέλη μικροκομματικά (κλασσικό παράδειγμα οι προσλήψεις στο δήμο μας λόγω covid). Πρέπει να ακουστεί και η άλλη φωνή και άποψη.

Κύριοι, της συγκεκριμένης δημοτικής διοίκησης, οφείλετε να διαφυλάττετε την αξιοπιστία του δήμου μας, βασιζόμενοι σε ανθρωποκεντρικούς παράγοντες και όχι χρησιμοθηρικούς. Να μην αγνοείτε πως για να ασκήσετε χρηστή διοίκηση πρέπει να έχετε πρώτα ΑΡΧΕΣ και μετά να επιβάλλετε ΚΑΝΟΝΕΣ. Ένας από τους θεμελιώδεις κανόνες, που ενώνει τους πολίτες σε μια κοινωνία συνοχής και όχι μιας κοινωνίας των βολεμένων και των κολλητών, είναι να αντιμετωπίζονται ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΕΡΓΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ. Ο δήμος μας υποχρεούται να διαφυλάττει την αποδοχή των αξιοκρατικών και δημοκρατικών αξιών, τον σεβασμό των πολιτών, την εκτίμηση στη γνώση, στην εμπειρία, στο ήθος, στην εργατικότητα, στην συνεργασία. Και τέλος να στηρίζει το δικαίωμα στο όνειρο σε αυτούς που τολμούν.

Διατυμπανίζουν αρκετοί (στο τέλος κάθε τετραετίας πάντα) πως ενδιαφέρονται για το κοινό συμφέρον, την προαγωγή δημοκρατικών αξιών και κανόνων με δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά δεν μας είπαν ακόμη στην πράξη με ποιον τρόπο!!!

Μήπως με το να συντηρούν μία μικροπολιτική συμφερόντων, ασημαντότητας οράματος και άγχους της επανεκλογής των λόγω προσωπικών προβλημάτων ανασφάλειας;

Η έλλειψη σοβαρότητας και η προχειρότητα στη  διαχείριση της διαδικασίας ως προς την αντιμετώπιση μονιμοποίησης ή παράτασης του χρόνου εργασίας των 20 εργαζομένων λόγω covid-19, δημιούργησε τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης και εκτίμησης των τελευταίων προς ολόκληρη την κοινωνία και το Δημοτικό Συμβούλιο. Πιστεύω πως οι ευθύνες ανήκουν στα μέλη της δημοτικής αρχής που προσπαθούν να μεταφέρουν την ευθυνο-ανεύθυνη πολιτική τους με παρελκυστικές πράξεις εκεί που δεν ευθύνονται. Τέτοιες πράξεις υποδηλώνουν πως η διοίκηση του δήμου βρίσκεται χαμηλά και πως η κοινωνία οφείλει να αντιδράσει με τον μοναδικό τρόπο που μόνο αυτή γνωρίζει!  Έχουμε υποχρέωση όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αιγιαλείας σε προσεχείς επικείμενες προσλήψεις να μοριοδοτήσουμε τα συγκεκριμένα άτομα, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια, η αξιοπρέπεια του δήμου και η δική μας αξιοπιστία και εμπιστοσύνη.

«Μόνο πίσω από κάθε αλήθεια κρύβεται η αξιοπρέπεια μας»

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Δημήτριος Καλαμίδας