Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στην ορκωμοσία των 79 δασοκομάντος

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου παραβρέθηκε στην ορκωμοσία των 79 πυροσβεστών των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (6η Ε.ΜΟ.ΔΕΠ.) στην Πάτρα.

Η ορκωμοσία τελέστηκε παρουσία του Υποστρατήγου Π.Σ. Νικόλαου Ρουμελιώτη και του Διοικητή της μονάδος Επιπυραγού Ανδρέα Λούρμπα.

Αποστολή των  δασοκομάντος θα είναι η συνδρομή στην εκτέλεση έργων δασοπροστασίας έναντι του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, η υποστήριξη κατά την διενέργεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης, μέσω εξειδικευμένων πεζοπόρων και αερομεταφερόμενων τμημάτων και η χρήση ειδικών μηχανοκίνητων μέσων και μηχανημάτων έργου, καθώς επίσης και η συνδρομή στην αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει φροντίσει ώστε η προετοιμασία για την αντιπυρική προστασία να ξεκινήσει από πολύ νωρίς και να είναι διαρκής. Είναι σημαντικό ότι  φέτος έχουμε μια νέα δύναμη από 500 δασοκομάντος, που θα στελεχώσουν τις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων.

Το γεγονός ότι έδρα μίας εκ των έξι Ειδικών Μονάδων είναι στον Άραξο, είναι πάρα πολύ σημαντικό για την προστασία των δασών και του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.

Η κα Αλεξοπούλου μετά το πέρας της ορκωμοσίας δήλωσε: «Η Αχαΐα από σήμερα είναι πιο προετοιμασμένη. Η κλιματική αλλαγή είναι μία πραγματικότητα και η Κυβέρνηση εργάζεται συνεχώς ώστε η χώρα να είναι έτοιμη απέναντι στην απειλή των δασικών πυρκαγιών. Η παρουσία των δασοκομάντος στην Αχαΐα ενισχύει την προστασία της περιοχής από τον κίνδυνο καταστροφής του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος. Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη  και τον Υφυπουργό κ. Ευάγγελο Τουρνά που τοποθέτησαν την Αχαΐα στον νέο επιτελικό σχεδιασμό της δασοπυρόσβεσης.»