Η Χριστίνα Αλεξοπούλου κοντά στα παιδιά και στους ηλικιωμένους του Ιδρύματος «Άγιος Χαράλαμπος» στο Αίγιο

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου επισκέφθηκε το Ίδρυμα «Άγιος Χαράλαμπος» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιγιαλείας και Καλαβρύτων στο Αίγιο. Στους χώρους του ιδρύματος φιλοξενούνται ηλικιωμένοι από την Αχαΐα. Στο ίδιο κτηριακό συγκρότημα στεγάζεται και ο πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός «Τα αγγελουδάκια». Η Μητρόπολη έχει καταφέρει να συστεγάσει αρμονικά τη τρυφερή ηλικία με τους ηλικιωμένους.

Την κα Αλεξοπούλου υποδέχθηκε ο Διευθυντής Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Στυλιανός Καπράλος, ο οποίος την ενημέρωσε για το πλούσιο και πολυσχιδές έργο που επιτελεί το ίδρυμα εδώ και δεκαετίες στην περιοχή. Για την προστασία των ηλικιωμένων και των παιδιών και τηρώντας απόλυτα τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, η συνάντηση έγινε στους εξωτερικούς χώρους του ιδρύματος.

Η κα Αλεξοπούλου συνεχάρη τον π. Στυλιανό, για το σημαντικότατο έργο που επιτελείται τόσο από τη μονάδα ηλικιωμένων όσο και από το βρεφονηπιακό σταθμό. Συμβολικά προσέφερε κάποια είδη για τις αυξημένες ανάγκες των ηλικιωμένων και των παιδιών. Δήλωσε τέλος, ότι όλοι θα πρέπει να στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας όλων των ηλικιών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ακόμη και όταν τα φώτα των εορτών σβήσουν. Τόνισε ότι η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από το 2019, έχουν δείξει ποικιλοτρόπως το ενδιαφέρον τους για όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη μέσα από προγράμματα εξυγίανσης των κοινωνικών δομών και υποστήριξης των οικονομικά ασθενέστερων.