Get Adobe Flash player

 • Αναστάσιμος Ύμνος

  Αναστάσιμος Ύμνος

  Σάββατο 19 Απριλίου 2014 13:48
 • Επανάσταση στη διάγνωση καρκίνου και HIV

  Επανάσταση στη διάγνωση καρκίνου και HIV

  Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 12:36
 • ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΜΑΡΩΝ

  ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΜΑΡΩΝ

  Τρίτη 15 Απριλίου 2014 11:18
 • Χρηματοδοτήθηκε η αγορά διατηρητέου κτιρίου (

  Χρηματοδοτήθηκε η αγορά διατηρητέου κτιρίου ("Στέμμα")και οικοπέδου

  Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 18:59
 • Ζωντανά όλες οι πτήσεις σε όλο τον κόσμο

  Ζωντανά όλες οι πτήσεις σε όλο τον κόσμο

  Κυριακή 13 Απριλίου 2014 17:31
 • Τέλος το 8ωρο, εφαρμογή 6ωρου με ίδιες αποδοχές στη Σουηδία

  Τέλος το 8ωρο, εφαρμογή 6ωρου με ίδιες αποδοχές στη Σουηδία

  Κυριακή 13 Απριλίου 2014 17:20

ΜΗΝΥΜΑ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

- “Αυτή τη φορά γράφω το σημείωμα αυτό από την Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. Aπευθύνομαι παρακλητικά πρός κάθε Έλληνα, κάτοικο του Εξωτερικού, οπουδήποτε και αν ευρίσκεται. Ήλθα εδώ, προσκεκλημένος από το Διοικητικό Συμβούλιο του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού “ORAMA FOUNDATION Inc” A non-for- Profit Corporation (address: P.O.Box 36-20152, NEW YORK, N.Y. 10129, USA), για να έχω μια προσωπική επικοινωνία με τους ομογενείς αδελφούς μας της Αμερικής, τους προερχομένους από τις Επαρχίες των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας, προκειμένου να τους αναπτύξω τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα για την συντήρηση των Ευαγών Ιδρυμάτων μας και να τους μεταδώσω την αγωνία της ψυχής μου για την συνέχιση της αποστολής των!
Με την Χάρη του Κυρίου μας ιδρύσαμε και λειτουργούμε επί είκοσι τόσα χρόνια τα Γηροκομεία μας “ΚΑΛΛΙΜΑΝΟΠΟΥΛΕΙΟΝ” στα Καλάβρυτα και “ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ” στο Αίγιο. Αμφότερα τα Ιδρύματα αυτά συμπληρώνουν την προσφορά τους στο Κοινωνικό Σύνολο με την λειτουργία
ΜΗΝΥΜΑ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
“ Αδελφοί μου ακούστε την αγωνία της ψυχής μου” δύο Μονάδων παροχής προστασίας σε μη ικανά να αυτοεξυπηρετηθούν ηλικιωμένα πρόσωπα (κατάκοιτους κλπ), προστατεύουν δε εκατόν είκοσι και πλέον ηλικιωμένους, άνδρες και γυναίκες, αδελφούς μας.
Η οικονομική κρίση, από την οποία μαστίζεται πλέον η Χώρα μας, έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία μας να συνεχίσουμε την ευεργετική φιλανθρωπική μας προσπάθεια. Θα είναι έγκλημα αν τα Ιδρύματα αυτά σταματήσουν να λειτουργούν. Από την άλλη πλευρά όμως δεν έχουμε πλέον πόρους για να συνεχίσουμε τη λειτουργία τους! Το Ελληνικό Δημόσιο μας οφείλει νοσήλια για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και ΙΚΑ!
Στην προσπάθειά μας αυτή πολύτιμοι Συνεργάτες μας εδώ στη Νέα Υόρκη αναδείχθησαν οι κ.κ. Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος, Σωτήριος Καραμούζης και Λάκης Παπαδόπουλος, δηλ. τα Μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού “ORAMA FOUNDATION, Inc” ΟΡΑΜΑΤΟΣ”. Επίσης ο κ. Κωνστ. Βασιλόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Ν.Υόρκη Καλαβρυτινών, ο κ. Χρήστος ο Μαστροκυριάκος, Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Ν. Υόρκη Αιγιαλέων, ο κ. Παναγιώτης Καραμούζης, ο κ. Αλέξιος Τερζής κ.ά. Ειδικότερα στην Αθήνα ο κ. Αθανάσιος Ζησιμόπουλος, ο οποίος όλως ιδιαιτέρως εμόχθησε για τον σχεδιασμό και την εκτύπωση του σχετικού ενημερωτικού υλικού.
Κάποια αξιοσέβαστα και υπεροχικά της Κοινωνίας πρόσωπα, όπως ο κ. Νικ. Χριστοδουλόπουλος, Δικηγόρος και Συνεργάτης μας, άφησαν κατά μέρος τίτλους και αξιώματα και εργάσθηκαν σε ευτελή για την κοινωνική τους θέση και αξία διακονήματα. Έτσι θα μπορούσε κάποιος να δει τον κ. Χριστοδουλόπουλο να κολλάει γραμματόσημα στις 500 τόσες επιστολές ή να μεταφέρει με το ειδικό καροτσάκι της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας τούς ταξινομημένους πια φακέλους μέσα σε ειδικούς σάκους του Ταχυδρομείου.
Το μεγαλείο της ψυχής προβάλλει ενώπιόν μας, όταν άνθρωποι μεγάλης αξίας και μεγάλης κοινωνικής θέσεως, όταν πρόσωπα επιτυχημένα στη ζωή και καταξιωμένα, είναι έτοιμα να καταπιαστούν με οτιδήποτε μικρό και ευτελές έργο για να υπηρετήσουν την αυτού μεγαλειότητα τον Άνθρωπο και συνάνθρωπο! “

 

 

 

 

Google+