Νίκος Νικολόπουλος: «Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα τελεί “εν βρασμώ”»

Ο Βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, από το απόγευμα της Δευτέρας είχε σειρά επαφών με φίλους, στελέχη και πολίτες του Βόλου και της Λάρισας. Επίσης παρεχώρησε παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Σ. Πολύζο για τον τηλεοπτικό σταθμό TRT του Βόλου, όπου μεταξύ άλλων είπε:

«Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα τελεί «εν βρασμώ» επί χρόνια και έτσι θα συνεχίσει όσο διαρκεί η κρίση. Γι’ αυτό εκτιμώ ότι θα υπάρξουν πολλές ακόμα ανακατατάξεις και αλλαγές, που δεν μπορούν να εκτιμηθούν αυτή τη στιγμή.

Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον την εσωκομματική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία και κάθε τι αντίθετο, θα ήταν περίεργο αφού ανήκω στον φιλελεύθερο χώρο και ποτέ δεν έκρυψα την ιδεολογική μου ταυτότητα.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια μεταλλάχθηκε, έχασε την επαφή της με πλατιά κοινωνικά στρώματα, πρόδωσε τις ιδρυτικές θέσεις και αρχές της. Γι’ αυτό εάν επιθυμεί να αναστρέψει την ραγδαία φθορά της είναι βέβαιο πως ο νέος αρχηγός θα πρέπει να κάνει αυστηρή αυτοκριτική, να αποδοκιμάσει τις «συνταγές» των τελευταίων ετών και βασικά, να πείσει με πράξεις ότι επιθυμεί την αναγέννηση και τον επαναπατρισμό στελεχών, μελών και ψηφοφόρων.

Μέρος αυτής της διαδικασίας, πολύ σημαντικό κατά την άποψή μου, είναι ο εξοβελισμός κάθε προσώπου και κάθε πρακτικής που συνέδεσε το κόμμα με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, δηλαδή το οριστικό διαζύγιο με τους «νταβατζήδες» που είχε ξεκινήσει ο Κώστας Καραμανλής και έμεινε μισό και ανολοκλήρωτο. Αυτά όμως, αποτελούν γεγονότα που θα δούμε να εξελίσσονται, να επαληθεύονται ή να διαψεύδονται, στο μέλλον.

Για τον λαό, αυτό που μετράει αυτή τη στιγμή είναι η πορεία της παρούσης κυβέρνησης. Και σε ό,τι με αφορά, στήριξα και στηρίζω την κυβέρνηση, περιμένοντας την αναδιάρθρωση του χρέους, την ταχεία μεταρρύθμιση του κράτους, αλλά και το πρόγραμμα στήριξης των αδυνάμων που έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει παράλληλα με τα προαπαιτούμενα ο Πρωθυπουργός.

Να είναι σίγουροι οι πολίτες ότι θα παραμείνω πιστός στην εντολή τους. Και αυτή είναι η οριστική ρήξη με την «Ελλάδα της χρεοκοπίας» και το τέλος των μνημονίων σε τρία χρόνια. Εάν φανεί πως δεν είναι αυτή η πορεία, εγώ νέες σκληρές θυσίες χωρίς αντίκρισμα για τον λαό, δεν ψηφίζω. Αρκετά χρόνια ανακυκλώσαμε την κρίση για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Δεν πάει άλλο»

O Νίκος Νικολόπουλος κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Λάρισα παρευρέθη και στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 103η επέτειο απελευθέρωσης της Ελασσόνας από τον Τουρκικό ζυγό, οι οποίες έγινα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και είχε συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό