Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής τού Κωνσταντίνου Κατσίφα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μυτιλήνης

Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Βορειοηπειρώτη ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα τελέστηκε την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μυτιλήνης, έπειτα από σχετική πρωτοβουλία που έλαβαν τα διοικητικά συμβούλια επτά τοπικών συλλόγων.

Το μνημόσυνο, το οποίο τελέστηκε παρουσία τού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, της Αντιπεριφερειάρχου κ. Καλλιόπης Γόμου – Πρωτογεράκη και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, συνδιοργάνωσαν η Ένωση Θεολόγων Λέσβου, η Ενωμένη Ρωμιοσύνη, η Χριστιανική Πνευματική Κίνηση Μυτιλήνης, ο Σύλλογος Μακεδόνων Λέσβου «Ο Μέγας Αλέξανδρος», η Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Κιβωτός του Γένους» και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Επάνω Σκάλα» Μυτιλήνης.

Ομιλίες για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα εξεφώνησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Θεολόγων Λέσβου κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Λέσβου «Ο Μέγας Αλέξανδρος» κ. Παντελής Χαριζάνης και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Επάνω Σκάλα» κ. Μάκης Βενέτας.

Στο τέλος του Ιερού Μνημοσύνου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τού αδικοχαμένου παλικαριού και όλο το εκκλησίασμα έψαλε τον εθνικό μας ύμνο.

Η καθ’ ημάς Ιερά Μητρόπολη επιθυμεί να συγχαρεί δημοσίως τους εκπροσώπους των ανωτέρω συλλόγων – φορέων για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία τους.

Ο Κωνσταντίνος είναι αλήθεια ότι έχασε τη θνητή ζωή του, όμως κέρδισε την αθανασία, δίνοντας τρανό παράδειγμα για το πώς και γιατί πεθαίνουν οι Έλληνες, αναδεικνύοντας συνάμα το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου και τις δραματικές συνθήκες ζωής των Βορειοηπειρωτών.

Κωνσταντίνε, με τις πράξεις σου και τη θυσία σου, μας θύμισες τι σημαίνει Έλληνας και Χριστιανός και μας έδειξες το δρόμο για την Ανάσταση της Ελλάδας και του Γένους. Σε ευχαριστούμε. Αιωνία σου η μνήμη. Αθάνατος!

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ