Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αιγίου ζωντάνεψαν “Μνήμες Κατοχής 1940-1944 από το Αίγιο έως τα Καλάβρυτα”

Όταν τα σχολεία έχουν την τύχη να διαθέτουν εκπαιδευτικούς με υψηλά φρονήματα αξιών και ιδανικών, τότε οι μαθητές ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε σήμερα και κυριαρχεί η ισοπέδωση των πάντων, είναι πραγματικά τυχεροί γιατί γίνονται αποδέκτες αυτών των αξιών και γνώστες της ιστορίας του τόπου μας.

Ο λόγος για τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Αιγίου κ. Παναγιώτη Βάγια φιλόλογο και κ. Μαρία Παπαγεωργίου Καθηγήτρια Μουσικής που μαζί με τους μαθητές, ετοίμασαν μια εξαιρετική εκδήλωση – αφιέρωμα με τίτλο: “Μνήμες Κατοχής 194-1944 από το Αίγιο έως τα Καλάβρυτα”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Κινηματογράφο “Απόλλων” το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 8μ.μ., σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπου 12 συμπολίτες μας από το Αίγιο και τα Καλάβρυτα, αφηγήθηκαν με το δικό τους τρόπο τα όσα βίωσαν στη διάρκεια του πολέμου έως την απελευθέρωση, όταν τότε ήταν μικρά παιδιά.

Οι αφηγήσεις τους συγκίνησαν και έκαναν πολλούς δακρύσουν, ενώ εξαιρετική ήταν και η στιγμή όταν οι μαθητές ερμήνευσαν το τραγούδι “Ο ήλιος εβασίλεψε” σε στίχους του Αιγιώτη ποιητή και λογοτέχνη κ.  Γιάννη Ανδρικόπουλου και μουσική του αείμνηστου Αιγιώτη Φίλιππου Οικονόμου. Το ερμήνευσε ο μαθητής Δημήτρης Λιακόπουλος.

Καταπληκτική η ερμηνεία της μαθήτριας της Γ΄τάξης Μαρίας Δρακοπούλου, στο τραγούδι “Άσμα Ασμάτων¨.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι μαθήτριες  Μαρία Καμπέρη και Αναστασία Παπά.

Την ορχήστρα πλαισίωσαν οι μαθητές:

Αρμόνια: Κοσμάς Αλέξανδρος, Τσουμπός Γιώργος, Σταυρίδης Δαμιανός, Δημητρακοπούλου Βασιλική. Βιολιά: Πιλαφτσόγλου Κων/νος, Καρβελά Ασημίνα. Κιθάρες: Ναξάκης Ηρώδης, Μαρνελή Παυλίνα, Θεοδοσίου Μαριλένα και Γκίκα Ελένη. Κρουστά: Γεννάδη Ελπίδα.

Διεύθυνση ορχήστρας – χορωδίας: Παπαγεωργίου Μαρία

Οργάνωση εκδήλωσης: Παναγιώτης Βάγιας

Εξαιρετική δουλειά στο μοντάζ  και την επεξεργασία της  εικόνας από το Βασίλη Μανουηλίδη.

Οι “Πράσινοι Φίλοι”, η ορχήστρα και η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Αιγίου συγκίνησαν, ξύπνησαν μνήμες και έδωσαν υπόσχεση για μια νέα Ελλάδα ελεύθερη και περήφανη.

Πολλά, πολλά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους!

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Φωτό – Βίντεο: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

Δεν έχει επιλεχθεί συλλογή ή η συλλογή έχει διαγραφεί