Τούρκος υπουργός Άμυνας: Δεν θα επιτρέψουμε άλλη παρενόχληση πλοίου μας στο Αιγαίο

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προειδοποίησε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ενάντια σε οποιαδήποτε απόφαση κατά των «δικαιωμάτων» της στο Αιγαίο.

«Η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα αν ληφθεί απόφαση που αντιτίθεται στα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο», είπε ο Ακάρ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Και ενώ διαμηνύει τα παραπάνω, υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι η Άγκυρα τάσσεται υπέρ της επίλυσης των ζητημάτων με ειρηνικό τρόπο, χωρίς συγκρούσεις.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παρεμβαίνει στις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Οι δηλώσεις του έρχονται μετά την καταγγελία της Άγκυρας ότι μια ελληνική φρεγάτα παρενόχλησε ένα τουρκικό πλοίο ενεργειακής εξερεύνησης στην περιοχή.

Στη συνέντευξή του, ο Ακάρ δήλωσε ότι κανένα έργο δεν ήταν δυνατό στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας και της «βόρειας Κύπρου».

 

 

https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/151909/toyrkos-ypoyrgos-amynas-den-tha-epitrepsoyme-alli-parenoxlisi-ploioy-mas-sto-aigaio?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter24102018