Εντυπωσίασε η Π.Ε.Σ. σε κορυφαία έκθεση στην Αυστραλία

Aπό την επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Δημ. Μιχαλόπουλου στον εκθεσιακό χώρο της Π.Ε.Σ. με το διευθυντή κ. Μίλτο Σταυρόπουλο

Τίποτα πλέον δε σταµατά την Παναιγιάλεια ΄Ενωση Συνεταιρισµών  που δε χάνει καµία ευκαιρία και συµµετέχει σε διεθνείς αναγνωρισµένες εκθέσεις στο εξωτερικό προβάλλοντας τα τοπικά µας προϊόντα, τα οποία εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.

Αυτή τη φορά ο διευθυντής της Π.Ε.Σ. κ. Μίλτος Σταυρόπουλος µε την οµάδα του, βρέθηκαν στη µακρινή Αυστραλία, όπου συµµετείχαν στην κορυφαία έκθεση fine food µε δικό τους εκθεσιακό χώρο µε τα εκλεκτά προϊόντα σταφίδα Βοστίτσα (ΠΟΠ προϊόν) και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «ΕΛΙΚΗ», ενώ είχαν ενδιαφέρουσες επαφές µε σηµαντικές εταιρείες του κλάδου.

Η fine food – Αυστραλίας είναι η μεγαλύτερη  έκθεση της χώρας

H fine-food είναι η µεγαλύτερη έκθεση της Αυστραλίας και πραγµατοποιήθηκε από 10-13 Σεπτεµβρίου 2018, στο Συνεδριακό & Εκθεσιακό κέντρο της Μελβούρνης, της Αυστραλίας.

Για 34 χρόνια, η Fine Food Australia αποτελεί «γέφυρα» µεταξύ αγοραστών και πωλητών των βιοµηχανιών τροφίµων και λιανικής πώλησης τροφίµων, και είναι µια «βιτρίνα» των πιο πρόσφατων προϊόντων και για το λόγο αυτό προσελκύει αγοραστές από εστιατόρια, καφετέριες, αρτοποιεία, λιανοπωλητές, καταστήµατα τροφίµων, µπαρ, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις τροφίµων.

Στην έκθεση φέτος συµµετείχαν περισσότεροι από 1.100 εκθέτες, µε 25.000 επισκέπτες, ενώ  το Fine Food Australia είναι το κορυφαίο γεγονός της χώρας που συγκεντρώνει όλες τις πτυχές της βιοµηχανίας τροφίµων: από την υπηρεσία εστίασης και την τροφοδοσία, έως το λιανικό εµπόριο και την αγορά εισαγωγής / εξαγωγής και πολλά άλλα – όλες τις γωνιές της αγοράς, και επιτρέπει στις µάρκες να αναπτύξουν νέες επιχειρηµατικές σχέσεις και να δηµιουργήσουν ισχυρούς πελάτες.

Μίλτος Σταυρόπουλος:  “Διευρύνουμε  συνεχώς την πελατειακή μας βάση”

Ο ∆ιευθυντής της Π.Ε.Σ. κ. Μίλτος Σταυρόπουλος µιλά στον «Τ.» για την όλη παρουσία της Ένωσης στη ∆ιεθνή έκθεση και αναφέρει:

– «Είχαµε την ευκαιρία να εκθέσουµε εδώ τα προϊόντα της Αιγιάλειας την σταφίδα µας και το ελαιόλαδο. Τα προϊόντα µας τα έχουµε ήδη  τοποθετήσει µε επιτυχία στην αγορά της Αυστραλίας.

Η προσπάθειά µας εδώ στέφθηκε µε επιτυχία καθώς είχαµε την δυνατότητα να συναντήσουµε τις συνεργαζόµενες εταιρείες, αλλά και νέες που έχουν ενδιαφέρον για τα προϊόντα µας.

Στο εξωτερικό εµπορικά πηγαίνουµε πολύ καλά. Η εµπορική µας επιτυχία εγγυάται και φέτος την καλύτερη τιµή  της Π.Ε.Σ για την σταφίδα µας».

Προβληματισμός για τις μικρές σοδιές σταφίδας

Ο κ. Σταυρόπουλος, δεν κρύβει την αγωνία του για την επάρκεια της σταφίδας φέτος σε συνδυασµό µε τη µεγάλη ζήτηση και αναφέρει: 

– «∆ιευρύνουµε συνεχώς την πελατειακή µας βάση  και το µόνο θέµα που µας προβληµατίζει είναι οι συνεχόµενες µικρές σοδειές σταφίδας.

Έχουµε ξαναπεί ότι µετά από πολλές προσπάθειες που κάναµε στο εξωτερικό τοποθετήσαµε τη σταφίδα µας στις µεγαλύτερες βιοµηχανίες τροφίµων και τώρα είναι κρίµα εξαιτίας της έλλειψης να αναγκάζονται να την βγάλουν από τις συνταγές τους.

Όταν ένα προϊόν δεν καλύπτει τις βιοµηχανικές ανάγκες αντικαθίσταται συνήθως από κάποιο άλλο οµοειδές.

Η σταφίδα µας αντικαθίσταται βασικά από την Σουλτανίνα η οποία είναι πολύ φθηνότερο προϊόν.

Η αγωνία µας λοιπόν είναι για την επάρκεια του προϊόντος.

Μέληµα όλων µας, παραγωγών και επιχειρήσεων, πρέπει να είναι η οµαλή, επαρκής και έγκαιρη τροφοδοσία της αγοράς.

Εάν χαθεί µια αγορά πολύ δύσκολα ξανακερδίζεται».

 

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”