Λάρισα: Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε δύο νοσοκομεία

To σχέδιο παρεμβάσεων στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας για την εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων, περιέγραψε σε συνέντευξη Τύπου, ο διοικητής των νοσοκομείων Παναγιώτης Νάνος.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ γράφει ότι σύμφωνα με τον διοικητή, το σχέδιο παρεμβάσεων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, περιλαμβάνει την εγκατάσταση μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης, την εγκατάσταση συστήματος παραγωγής ψύξης από την ηλιακή ενέργεια, την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων και φωτιστικών με αντίστοιχα νέας τεχνολογίας LED και την εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης της ενεργειακής συμπεριφοράς του νοσοκομείου (Building Energy Management System).

Ο κ. Νάνος υποστήριξε μεταξύ άλλων, πως με τις παρεμβάσεις στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο θα υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας 47% κατ’ έτος. Επίσης, τόνισε πως η υλοποίηση του σχεδίου δράσης θα αναβαθμίσει την ενεργειακή κατηγορία του νοσοκομείου από την Δ’ κατηγορία που είναι σήμερα, στην Β’ ενεργειακή κατηγορία σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ecopress.gr