Αθηνά Σκανδάμη: «Εύχομαι τη νέα χρονιά όλοι να έχουμε υγεία και να προσπαθήσουμε για την πρόοδο των παιδιών μας μέσα από την εκπαίδευση»

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θµιας  Εκπ/σης Αιγιαλείας  κ. Αθηνά Σκανδάµη  µιλώντας στον «ΤΥΠΟ» περιγράφει την εικόνα των σχολείων της  Αιγιάλειας και επισηµαίνει:

– « Χωρίς σημαντικά κενά ξεκινάει για την Αιγιάλεια η νέα σχολική χρονιά. Στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Αχαΐας την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 του 2018 ολοκληρώθηκαν οι αποσπάσεις Δασκάλων και Νηπιαγωγών , ενώ σήμερα Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκαν οι αναπληρωτές Δάσκαλοι,Νηπιαγωγοί,Εκπαιδευτικοί Αγγλικών, Εικαστικών και Θεατρικών σπουδών.

Από αύριο 11 Σεπτεμβρίου 2018 αρχίζουν κανονικά οι μεταφορές για τα δρομολόγια που είχαν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα στις αρχές Μαρτίου. Τα δρομολόγια που προέκυψαν αργότερα θα μπουν σε νέο διαγωνισμό και θα γίνει προσπάθεια να τακτοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν.

Τα αποτελέσματα της θεσμοθέτησης της σύγχρονης Προσχολικής Αγωγής είναι ορατά στον Δήμο Αιγιάλειας ,αφού αυξήθηκε ο αριθμός των νηπίων στα Νηπιαγωγεία μας και λειτουργούν τρία επιπλέον πρωινά τμήματα στο Διακοπτό,Κουλούρα και 4ο Νηπιαγωγείο. Να σημειώσουμε ότι επαναλειτουργεί το 12ο Νηπιαγωγείο στην Μυρτιά,το Νηπιαγωγείο Ζήριας και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το Νηπιαγωγείο Σελινούντα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγιάλειας στην πρώτη του συνεδρίαση για τη νέα σχολική χρονιά έθεσε το πλαίσιο για τις δράσεις, που έχουν προταθεί και πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσα στο σχολικό έτος 2018-2019.

Σε πρώτη φάση το Διοικητικό Συμβούλιο συναντήθηκε με το νέο Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , κ. Κώστα Παπακωνσταντίνου, ενώ επίκειται συνάντηση του Προέδρου με τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους των σχολικών μονάδων της Αιγιάλειας στο τέλος του Σεπτέμβρη.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη, ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις εργασίες που έγιναν στα σχολεία της περιοχής μας μέσα στο καλοκαίρι, καθώς και αυτές που πρόκειται να γίνουν άμεσα ,για τους σχολικούς τροχονόμους και τις καθαρίστριες.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής ζήτησε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και διαφάνεια στη διαχείριση των ταμειακών λογαριασμών των σχολείων και υποσχέθηκε το καλύτερο δυνατό για τα σχολεία μας, αφού σαν εκπαιδευτικός και ο ίδιος μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες για τα σχολεία μας.

– «Εύχοµαι για τη νέα χρονιά να έχουµε υγεία, εκπαιδευτικοί, µαθητές και γονείς και να προσπαθήσουµε για την πρόοδο των παιδιών µας µέσα από την εκπαίδευση. Ένα θερμό καλωσόρισμα από όλους μας στους αναπληρωτές και στους αποσπασμένους συναδέλφους που φέτος υπηρετούν στην Αιγιαλεια.

Στο µυαλό του κάθε δασκάλου υπάρχει ένα όραµα: Παιδιά σίγουρα για τον εαυτό τους, γεµάτα αναζήτηση και αγάπη για τη µάθηση µε την ευρύτερη έννοια του όρου, παιδιά χαµογελαστά και αισιόδοξα µε κριτική σκέψη  αλλά και ευαισθησία για τον άλλο άνθρωπο,για τη διαφορετικοτητα, για το περιβάλλον, για τη ζωή γενικότερα».

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ