Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι 6οι Θαλάσσιοι Κολυμβητικοί Αγώνες Αιγιαλείας.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι «6οι Θαλάσσιοι Κολυμβητικοί Αγώνες Αιγιαλείας» που διεξήχθησαν την περασμένη Τετάρτη 29 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή Σελιανιτίκων – Λόγγου και συνδιοργανώθηκαν από τους Πολιτιστικό Σύλλογο Σελιανιτίκων Ήλιος και το Φιλοπροοδευτικό Όμιλο Λόγγου “ο Βύρων” μαζί με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και το Ν.Π.Δ.Δ. Αιγιαλείας «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιάλειας».

Παρότι οι καρικές συνθήκες και πάλι δεν ήταν οι ιδανικές, πλήθος συμμετεχόντων αθλητών και αθλητριών, περισσότερο από κάθε άλλη προηγούμενη χρονιά, κατέκλυσαν στην παραλία των Σελιανίτικων, κέρδισαν το χειροκρότημα του παρευρισκόμενου κοινού και έστειλαν μήνυμα άθλησης και υγείας μέσω των αγώνων κολύμβησης που πλέον αποτελούν θεσμό στην περιοχή. Η συμμετοχή ήταν δωρεάν και στους αγώνες έλαβαν μέρος κολυμβητές και κολυμβήτριες, αρκετοί εξ αυτών από τους συλλόγους, Κολυμβητικό Όμιλο Αιγίου, Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου, Ναυτικό Όμιλο Πατρών και Ναυταθλητική Λέσχη Πατρών αλλά και ανεξάρτητοι κολυμβητές και παραθεριστές, που απολάμβαναν τις θερινές διακοπές τους στα Σελιανίτικα και το Λόγγο.

Παρακάτω αναγράφονται τα αποτελέσματα των «6ων Θαλάσσιων Κολυμβητικών Αγώνων Αιγιαλείας», ανά κατηγορία και αγώνισμα (με απόφαση της διοργανωτών οι κατηγορίες και τα αγωνίσματα αναπροσαρμόστηκαν):

Κατηγορία Κορίτσια Ηλικίας 10 έως 12 Ετών:

Ελεύθερο:
1. Πανουτσακοπούλου Ελένη
2. Τζόλα Ιουλιανή
3. Πολύζου Ναταλία & Καφεντζή Ευαγγελίνα  & Τόλια Ζέτα

Πρόσθιο:
1. Πανουτασκοπούλου Ελένη
2. Φουντά Εβελίνα
3. Τζόλα Ιουλιανή

Ύπτιο:
1. Φουντά Εβελίνα
2. Παπαδημητροπούλου Γιώτα
3. Πολύζου Ναταλία

Κατηγορία Αγόρια Ηλικίας 10 έως 12 Ετών:

Ελεύθερο:
1. Λυκούδης Σπύρος
2. Μάνος Άρης – Ανδρέας
3. Τσώνης Ευστάθιος

Πρόσθιο:
1. Μάνος Άρης – Ανδρέας
2. Χρυσανθακόπουλος Φώτιος
3. Τσώνης Ευστάθιος

Ύπτιο:
1. Λυκούδης Σπύρος
2. Σκεπαρνιάς Νικόλαος
3. Μπόικος Παναγιώτης – Ιωσήφ

Κατηγορία Κορίτσια Ηλικίας 13 έως 15 Ετών:

Ελεύθερο:
1. Καραχανίδη Παναγιώτα
2. Τζόλα Αγγελική
3. Δαλιάνη Μιχαέλα

Πρόσθιο:
1. Καραχανίδη Παναγιώτα
2. Νικολοπούλου Σταυρούλα
3. Τριανταφύλλη Έλενα

Ύπτιο:
1. Τζόλα Αγγελική
2. Μπούρη Χαρίκλεια & Νικολοπούλου Σταυρούλα

Κατηγορία Αγόρια Ηλικίας 13 έως 15 Ετών:

Ελεύθερο:
1. Τζόλος Γρηγόριος
2. Χρυσανθακόπουλος Νικόλαος
3. Κωνσταντινίδης Δημήτριος

Πρόσθιο:
1. Χρυσανθακόπουλος Νικόλαος
2. Τζόλος Γρηγόριος
3. Παπαδόπουλος Παναγιώτης – Κωνσταντίνος

Ύπτιο:
1. Στεργίου Παναγιώτης

Κατηγορία Κορίτσια Ηλικίας από 15 έως 17 Ετών:

Ελεύθερο:
1. Τσιαβογιάννη Μαρία

Κατηγορία Αγόρια Ηλικίας από 15 έως 17 Ετών:

Ελεύθερο:
1. Σωτηρόπουλος Φίλιππος
2. Γεωργουδάκης Άγγελος
3. Γιαννακόπουλος Δημήτριος

Πρόσθιο:
1. Γεωργουδάκης ‘Αγγελος
2. Γιαννακοπουλος Δημήτριος

Ύπτιο:
1. Δρακόπουλος Ηλίας

Κατηγορία Γυναικών Ηλικίας 18 και άνω:

Ελεύθερο:
1. Κανελλοπούλου Ιωάννα
2. Καράμπελα Σόνια
3. Ντάλλα Ελένη

Ύπτιο:
1. Κανελλοπούλου Ιωάννα
2. Καράμπελα Σόνια

Κατηγορία Ανδρών Ηλικίας 18 και άνω:

Ελεύθερο:
1. Φουντάς Χρήστος
2. Γεωργαλάς Σπήλιος
3. Δημητρίου Δημήτριος

Πρόσθιο:
1. Μάνος Δημήτριος
2. Πολύζος Δημήτριος

Ύπτιο:
1. Φουντάς Χρήστος
2. Γεωργαλάς Σπήλιος
3. Δημητρίου Δημήτριος

 

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σελιανιτίκων Ευάγγελος Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιάλειας» Ευστράτιος Βαρδάκης, ο Υπολιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών Κωνσταντίνος Κορίζης, ο Έφορος του Ν.Ο.Π. Πολύζος Δημήτριος, η Τασία Βλαχοπούλου από τον Κολυμβητικό Όμιλο Αιγίου, ο Βασίλης Κωσταρίδης από τη Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου κ.α.

Μετά το πέρας των αγώνων κολύμβησης το Διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος έκανε την ακόλουθη ευχαριστήρια δήλωση:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες που συμετείχαν στους φετεινούς θαλάσσιους κολυμβητικούς αγώνες, οι οποίοι ήταν μια πραγματική γιορτή για τον αθλητισμό στην περιοχή.

Να ευχαριστήσουμε το Φιλοπροοδευτικό Όμιλο Λόγγου, τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α και τπ Ν.Π.Δ.Δ. Αιγιαλείας για την συνδιοργάνωση και την άριστη συνεργασία μας.

Ευχαριστεούμε θερμά όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες που μας βοήθησαν στη διοργάνωση και πιο ιδιαίτερα τους ιατρούς, Γεώργιο Κουτσουράκη και Γιώτα Γούτου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παράρτημα Πατρών, τους Χρήστο Λίβα, Αλέξανδρο Κανελλόπουλο, Νικολέτα Παστού, Άννα Λυκούδη, Αθηνά Κωνσταντινίδου, Χρήστο Μαργαρώνη, Λεωνίδα Σφήκα, Μάριο Βλαχογιάννη, Ιουλία Ρόζου, Βάσια Τσουρούτη, Παναγιώτα Γιούπη, Δημήτριο Δημητρίου και Γιάννη Γεωργουδάκη.

Ευχαριστούμε τα παραλιακά καταστήματα “Εσπερίδες” και “Base” και τους συλλόγους, Κολυμβητικό Όμιλο Αιγίου, Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου, Ναυτικό Όμιλο Πατρών και Ναυταθλητική Ένωση Πατρών που υποστήριξαν τη διοργάνωση.

Τέλος, ευχαριστούμε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Αιγιάλεια και την Πάτρας για την προβολή των θαλάσσιων κολυμβητικών αγώνων.

Η μεγάλη συμμετοχή και η θερμή στήριξη των φορέων, των εθελοντών, των συλλόγων και των υποστηρικτών καταξιώνουν τους Θαλάσσιους Κολυμβητικούς Αγώνες Αιγιαλείας ως ένα θεσμό για την περιοχή που κάθε χρόνο ελπίζουμε ότι θα γίνεται και καλύτερος».