Ζητούνται άμεσες ενέργειες για την λειτουργία των μηχανημάτων πρόσβασης ατόμων με κινητικές αναπηρίες στις παραλίες της Αχαΐας

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Αχαΐας συμπαραστέκεται στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών- Παράρτημα Αχαΐας και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά του.

Ως φορέας εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για την μη λειτουργία μηχανημάτων εμβάπτιση απαγωγής λουομένων ΑμεΑ είτε λόγω καθημερινών βλαβών που προκύπτουν όπως στην περίπτωση της Άκολης, είτε λόγω αδυναμίας χρήσης από τους λουόμενους ΑμεΑ λόγω λάθους εγκατάστασης, όπως στην περίπτωση της Ακράτας.

 Για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες η πρόσβαση στην θάλασσα δεν αποτελεί ένα «απλό κυριακάτικο μπάνιο» αλλά ευκαιρία για ψυχολογική ανάταση, θεραπεία, επαφή με την οικογένεια και τον κοινωνικό περίγυρο.

 Καλούμε τους ιθύνοντες της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την συντήρηση των μηχανημάτων προκειμένου να αποφευχθούν βλάβες που θα θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των χρηστών.