Φωτιά Αττική: Χρήσιμα τηλέφωνα για μέρη που προσφέρεται στέγη και φαγητό στους πληγέντες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η χώρα, με τα μέτωπα πυρκαγιών που είναι ακόμα ενεργά σε πολλά σημεία της Αττικής. Αρκετοί είναι οι χώροι όπου οι πληγέντες από τις πυρκαγιές μπορούν να βρουν προσωρινό κατάλυμα και φαγητό, μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.

Για δήλωση αγνοουμένων από τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές μπορείτε να καλέσετε στο 199, ενώ άνοιξε γραμμή βοήθειας στο 108. Όποιος θέλει να δώσει αίμα για τους τραυματίες να μεταβεί στο Σισμανόγλειο. Η διέλευση από τα διόδια είναι δωρεάν.

Λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και ήδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104).

Ανοιχτό είναι το Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης με κυλικείο και σταθμό πρώτων βοηθειών.

Το κεντρικό σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη Ραφήνα παρέχει νερό και φαγώσιμα, ενώ στο κέντρο του Πικερμίου, οι καφετέριες EVEREST και Γρηγόρης μικρογεύματα προσφέρουν δωρεάν νερό και φαγητό

Για όσους βρίσκονται Κινέτα υπάρχει ανοιχτή αυλή στους Αγίους Θεόδωρους για τα αδέσποτα ζώαπου κινδυνεύουν. Αν δείτε ζώο κοντά στην πυρκαγιά μαζέψτε το και καλέστε στο 6975664142. Για περίθαλψη ζώων μπορείτε να καλέσετε και στο 2108013302.

-Στέγη και περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη, ΚΑΠΗ Κινέτας και Μεγάρων, αλλά και στο Δημαρχείο και το Πνευματικό κέντρο Ραφήνας

-Στέγη στο Marathon Beach hotel Λεωφ Ποσειδώνος 12, Μαραθώνας Νέα Μάκρη 2294 095022

-Δημοτικό κτήριο Νέας Μάκρης 22943-20582

-Δωρεάν στέγη και φαγητό από το La Playa Marathon
-Δωρεάν στέγη στο ξενοδοχείο Νηρέα-Νέα Μάκρη 2294091214
-Το 1ο και 2ο δημοτικό Αγίων Θεοδώρων προσφέρει στέγη μέχρι νεωτέρας