Η Χορωδία Αιγίου 1933 στο 22ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου

Με την εξαιρετική εμφάνιση στο 22ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου η Χορωδία Αιγίου 1933 έκλεισε την καλλιτεχνική της περίοδο 2017 – 2018.

Στις 30 Ιουνίου, Σάββατο, η Χορωδία πήρε μέρος στο χορωδιακό φεστιβάλ Καρπενησίου το οποίο διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης. Το φεστιβάλ ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας και του Δήμου Καρπενησίου, διήρκησε 4 ημέρες κι έλαβαν μέρος 20 χορωδίες από Ελλάδα κι εξωτερικό.

Το ρεπερτόριο της Χορωδίας Αιγίου κι η εξαιρετική εκτέλεσή του από τους χορωδούς εξέπληξε θετικά τόσο το ακροατήριο όσο και τις άλλες χορωδίες, οι οποίες συνεχάρησαν θερμά τον μαέστρο κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλο. Καταπληκτική όπως πάντα η σοπράνο Μ. Πεττεμερίδου στη Norma του Bellini και στο Spente le stele της E. Shaplin, αλλά κι σοπράνο Αγγέλα Αντωνιάδη στο ντουέτο Barcarolle του Offenbach. Το ίδιο εξαιρετική κι η πιανίστα Χριστίνα Αποστολοπούλου που συνόδευσε στο πιάνο τη χορωδία.

Την Κυριακή το πρωί όλες οι χορωδίες παρέλασαν υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Καρπενησίου  κι έδωσαν ανοιχτή συναυλία στην κεντρική πλατεία με ένα τραγούδι η καθεμιά. Ο μαέστρος κ. Λεων. Χαραλαμπόπουλος δέχτηκε προσκλήσεις για εμφανίσεις της χορωδίας σε 2 πόλεις του Ισραήλ και στη Βάρνα Βουλγαρίας. Οι χορωδοί επέστρεψαν πλήρως ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους σε αυτό το ξεχωριστό φεστιβάλ.