Η Π.Ε.Σ. συμμετέχει στη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων στη Νέα Υόρκη και εντυπωσιάζει!

Με τη συµµετοχή 83 χωρών και την Ελλάδα ως τιµώµενη χώρα (χώρα εταίρο) άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 30 Ιουνίου, στο συνεδριακό Κέντρο Τζάβιτς της Νέας Υόρκης, η ∆ιεθνής Έκθεση Τροφίµων, Fancy Food Show, η οποία έληξε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου.

Το Ελληνικό Περίπτερο που βρισκόταν σε περίοπτη θέση και ήταν το πρώτο που αντίκριζαν οι χιλιάδες επισκέπτες, εγκαινίασαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Ευάγγελος Αποστόλου και ο Ελληνοαµερικανός πρόεδρος της  “Specialty Food Association”, (SFA), της µη κερδοσκοπικής οργάνωσης που διοργανώνει την ετήσια έκθεση, Φιλ Καφαράκης, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αµερικής κ. ∆ηµητρίου ο οποίος ανέπεµψε προσευχή.

Στο ελληνικό περίπτερο συµµετέχουν 43 Έλληνες εξαγωγείς οι οποίοι εκθέτουν ελληνικά διατροφικά προϊόντα, µε την υποστήριξη του ελληνικού φορέα υποστήριξης της εξωστρέφειας Enterprise Greece.

Η έκθεση προσελκύει περισσότερους από 50.000 επισκέπτες, οι περισσότεροι εξειδικευµένοι αγοραστές που αντιπροσωπεύουν τις µεγαλύτερες αλυσίδες τροφίµων, εστιατορίων και αµερικανών εισαγωγέων.

Μίλτος Σταυρόπουλος: «Μας ενδιαφέρει η µελλοντική προοπτική της σταφίδα µας»

Το περίπτερο της Π.Ε.Σ. επισκέφθηκαν σηµαίνουσες προσωπικότητες και εκθέτες που εντυπωσιάτηκαν από τα τοπικά προϊόντα και απέδωσαν τα εύσηµα στον κ. Σταυρόπουλο.

Ο «Τ.» επικοινώνησε µε το διευθυντή της Π.Ε.Σ. κ. Μίλτο Σταυρόπουλο, ο οποίος ανέφερε:

– «Συµµετείχαµε στην µεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίµων της Βορείου Αµερικής που διοργανώνεται ετησίως στη Νέα Υόρκη. Φέτος τιµώµενη χώρα είναι η Ελλάδα και το παρόν έδωσε και ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων κ. Ευάγγελος Αποστόλου ο οποίος µαζί µε τον Αρχιεπίσκοπο Αµερικής ∆ηµήτριο εγκαινίασαν την έκθεση.

Με την ευκαιρία αυτή, προσκάλεσα και τον υπουργό στην εσπερίδα που διοργανώνουµε στις 21 Ιουλίου για την ένταξη της ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ Σταφίδας στο ευρετήριο της Άυλης πολιτιστικής κληρονοµιάς της UNESCO, πρόταση την οποία αποδέχτηκε παρά το βεβαρυµένο πρόγραµµά του.

Η Π.Ε.Σ. έχει καταβάλει μια µακροχρόνια προσπάθεια πολύ µεγάλης σηµασίας και έχει καταφέρει ως συνεταιριστικός φορέας, επανειληµµένα να καταδείξει, ότι δεν ενδιαφερόµαστε µόνο για την εµπορία του προϊόντος της σταφίδας µας, αλλά µας ενδιαφέρει το ίδιο επίσης και η µελλοντική προοπτική της.

Φέτος η έκθεση έχει µεγαλύτερη επισκεψιµότητα αλλά και χιλιάδες εκθέτες από κάθε προηγούµενη και επιχειρούµε σε µια µεγάλη και προηγµένη αγορά µε πολύ καλές προοπτικές. Το µυαλό µας όµως είναι στην χώρα µας και συγκεκριµένα στις σταφιδοπαραγωγικές περιοχές».

Ο κ. Σταυρόπουλος αναφέρθηκε και στις τελευταίες βροχοπτώσεις και στις ζηµιές που προκλήθηκαν λέγοντας ότι «το µέγεθος της ζηµιάς από τις έντονες βροχοπτώσεις µας ανησυχεί. Θα σταθούµε δίπλα στο πλευρό των σταφιδοπαραγωγών της Αιγιάλειας».

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Από την επίσκεψή, του Έλληνα πρόξενου στη Νέα Υόρκη κ. Γεωργ. Μιχαηλίδη και του αναπληρωτή του, στον εκθεσιακό χώρο της Π.Ε.Σ.