Το Πακιστάν μετάτρεψε μία άγονη περιοχή σε δάσος, φυτεύοντας εκατομμύρια δέντρα

Το Πακιστάν έπραξε κάτι που πραγματικά είναι άξιο συγχαρητηρίων και είναι μία ενέργεια που πρέπει να τη μιμηθούν αρκετές χώρες.

Συγκεκριμένα, στο βορειοδυτικό Πακιστάνγύρω στην περιοχή του Heroshah, οι προηγουμένως άγονοι λόφοι πλέον καλύπτονται από δάσος και για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός φυτεύτηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια δέντρα για την καταπολέμηση της αποψίλωσης.

Από το 2015 μέχρι το 2016 επιστρατεύτηκαν περίπου 16.000 εργάτες για να φυτέψουν περισσότερα από 900.000 δέντρα ευκαλύπτου στην περιοχή Heroshah, ωστόσο η παρούσα κίνηση είναι μόνο ένα κλάσμα της προσπάθεια που διενεργήθηκε σε όλη την επαρχία της Κιμπέρ-Πανκτούνκβα.

«Δυστυχώς στη συγκεκριμένη περιοχή είχε πιάσει φωτιά, με αρνητικό αποτέλεσμα να ερημωθεί το τοπίο, όμως πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην και τώρα το μέρος μοιάζει σαν καταπράσινος παράδεισος, χάρη στην πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.

Τα νέα δέντρα θα αναζωογονήσουν τη γραφική ομορφιά της περιοχής, θα λειτουργήσουν ως έλεγχος κατά της διάβρωσης του εδάφους, θα βοηθήσουν στην άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής, θα μειώσουν τις πιθανότητες πλημμυρών και θα αυξήσουν τις πιθανότητες βροχόπτωσης.

Οι κάτοικοι της περιοχής πιστεύουν πως θα υπάρξει σημαντική οικονομική ώθηση κατά τα επόμενα χρόνια – η οποία, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, μετά από κάποιο εύλογο διάστημα η τοπική κοινωνία θα μπορεί να προβεί σε υλοτομία, ανοίγοντας καινούργιες θέσεις εργασίας

Το οξύμωρο κομμάτι της υπόθεσης είναι πως στην επαρχία του Κιμπέρ-Πανκτούνκβα, πολλές από τις ψηλές κοιλάδες είχαν καταστραφεί ολοκληρωτικά από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια της βασιλείας τους από το 2006 έως το 2009.

Ο Pervaiz Manan, επικεφαλής της δασικής υπηρεσίας στο Κιμπέρ-Πανκτούνκβα ανέφερε πως πλέον όλη η περιοχή είναι καλυμμένη γεμάτο με δέντρα και πρακτικά είναι αδύνατο να περπατήσετε χωρίς να σκοντάψετε σε κάποιο δενδρύλλιο.

Για να υλοποιηθεί αυτό το τιτάνιο έργο αρχικά δόθηκαν στους ιδιοκτήτες της γης περίπου 150 εκατομμύρια φυτά για να τα φυτέψουν, ενώ παράλληλα με τα αυστηρά μέτρα που θέσπισε η χώρα για την αναγέννηση των δασών επέτρεψε την αναγέννηση συνολικά 730 εκατομμυρίων δέντρων, ανέφερε η διεύθυνση του προγράμματος.

https://texnologia.net