Γιορτή λήξης δημοτικού σχολείου Ελίκης: “Όλος ο κόσμος μια γειτονιά”

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ελίκης η γιορτή λήξης του σχολικού έτους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων, μας ταξίδεψαν σε έξι διαφορετικές χώρες. Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος, Αγγλία, Γαλλία και Ισπανία αποτέλεσαν τους προορισμούς αυτού του ταξιδιού.

Παρουσιάστηκαν μουσικοχορευτικά δρώμενα, τραγούδια στη γλώσσα της κάθε χώρας, παραδοσιακά παιχνίδια, συνεντεύξεις σπουδαίων ζωγράφων, ποιήματα και πληροφορίες, καθώς και μουσικά κομμάτια εκτελεσμένα στο αρμόνιο και την κιθάρα, από μαθητές του Σχολείου.  Όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και θέλησαν να περάσουν το μήνυμα ότι όλος ο κόσμος είναι τελικά μια μεγάλη γειτονιά με διαφορετικούς πολιτισμούς,  στην οποία συνυπάρχουμε όλοι ειρηνικά. Η Γιορτή έκλεισε με τον συγκινητικό αποχαιρετισμό της ΣΤ΄ τάξης και την απονομή αναμνηστικών, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ως ενθύμιο των όμορφων χρόνων που πέρασαν στο Δημοτικό.

Στο τέλος,  μαθητές και θεατές γεύθηκαν τα πλούσια  εδέσματα που έφτιαξαν οι γονείς και προσέφεραν σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Τον συντονισμό και την οργάνωση της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Ελευθεριώτης Δημήτριος, Μητροπούλου Ελένη     (Α΄ τάξη), Μιχαλοπούλου Χάρις (Β΄ τάξη), Καραβασίλη Μαρία (Γ΄ τάξη), Οικονομοπούλου Αικατερίνη (Δ΄ τάξη), Σωτηροπούλου Αικατερίνη ( Ε΄ τάξη), Γκανατσούλα Αφροδίτη (ΣΤ΄ τάξη), Κιέκα Νικολίτσα (Μουσική), Παπαευθυμίου Ευθυμία (Αγγλικά), Γαλιατσάτου Πολύμνια (Γαλλικά), Μπιλίτσα Μαριέλα (Εικαστικά), Παπαστράτου Αλεξάνδρα, Θεοχαρόπουλος  Γρηγόρης, Θεοφανοπούλου Μαρία (Φυσική Αγωγή), Χρυσανθοπούλου  Αλεξάνδρα (Τ.Π.Ε) και Ασημακοπούλου Ευγενία (Ε.Β.Π.).

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Σχολική Σύμβουλος της 7ης Περιφέρειας Π.Ε Αχαΐας, κυρία Φελούκα Βασιλική. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, καθώς και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

Η σχολική χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβρη! «Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει πάντα με ένα βήμα».  Καλό καλοκαίρι σε όλους!