Εγκανιάστηκε το Κολυμβητήριο στο Αίγιο – Έχουν εγγραφεί περισσότερα από 250 παιδιά στον Κολυμβητικό ΄Ομιλο Αιγίου

Την Κυριακή 27 Μαΐου στις 8 το βράδυ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κολυμβητηρίου στο Αίγιο, παρουσία του Δημάρχου Αιγιάλειας κ. Θανάση Παναγόπουλου, του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Αιγιάλειας κ. Χρήστου Σπηλιωτόπουλου, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου κ. Ανδρέα Σοφέτη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και πλήθος κόσμου.

Μετά την τέλεση του αγιασμού από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών π. Καλλινίκο Πουλή και τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Χρήστο Τσάκαλο, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας μιλώντας στους παρευρισκομένους ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ. Χρήστο Σπηλιωτόπουλο για την προσπάθεια που κατέβαλε για την ολοκλήρωση του Κολυμβητητηρίου.

– “Ένα όνειρο πολλών ετών έγινε πράξη  επί θητείας μας και πιστεύουμε ότι θα αγκαλιαστεί από τους δημότες της πόλης” τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.

Από την μεριά του ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Χρήστος Σπηλιωτόπουλος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τις υπαλλήλους στο Νομικό Πρόσωπο που βοήθησαν τα μέγιστα στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία και το Προσωπικό για το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος ήδη στον Κολυμβητικό ΄Ομιλο ο οποίος συστάθηκε έχουν εγγραφεί περισσότερα από 250 παιδιά, ενώ πολλές είναι και οι εγγραφές πολιτών που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το Κολυμβητήριο.

Το κόστος λειτουργίας του Κολυμβητηρίου αγγίζει τις 65.000 ευρώ, κάτι το οποίο όπως ευελπιστεί θα χρηματοδοτείται από τις συνδρομές των μελών του και δεν θα υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης από το Δήμο. ΄Ηδη τρέχουν σχέδια ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου, με αποτέλεσμα να γίνει χαμηλότερο το κόστος της συντήρησης και της θέρμανσης της πισίνας.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι στο χώρο του Κολυμβητηρίου δημιουργείται ουσιαστικά μια πλήρης αθλητική εγκατάσταση με γήπεδο τένις, μπάσκετ, μπιτς βόλεϊ, αλλά και το γήπεδο ποδοσφαίρου Πλαστήρα, το οποίο μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει τοποθετηθεί σε αυτό “χλοοτάπητας ποιότητας γηπέδου  Άρσεναλ” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παρών ήταν και ο τ. υπουργός Αθλητισμού κ. Φούρας, όπου επί θητείας του και θητείας του αείμνηστου δημάρχου Λέλου Σιαβελή, ξεκίνησε το Κολυμβητήριο, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

-“Επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια, ένα όνειρο  έγινε πραγματικότητα και έχει πλέον η πόλη άλλη μια εξαιρετική αθλητική εγκατάσταση, την οποία ελπίζω να αξιοποιήσουν οι πολίτες στο έπακρο”.

Το Κολυμβητήριο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, αρχές Ιουνίου έως τέλος Οκτώβρη εφόσον ο καιρός το επιτρέψει.

Ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

Δεν έχει επιλεχθεί συλλογή ή η συλλογή έχει διαγραφεί