Ανδρέας Κατσανιώτης: Ένα σωτήριο «όπλο» για χιλιάδες ασθενείς  που παραμένει αναξιοποίητο

Το θέμα της μη λειτουργίας του υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή που τοποθετήθηκε στο ΠΓΝΠ Πατρών, μετά από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και εγκαινιάστηκε «μεγαλοπρεπώς» από την Κυβέρνηση, αναδεικνύει ο Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, μετά από επιστολή – έκκληση του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, η οποία απεστάλη προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό.

Ο κ. Κατσανιώτης, αναφερόμενος στην επιστολή, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το ζήτημα  και να δώσει άμεσα απαντήσεις σχετικά με την πλήρωση θέσεων ειδικών χειριστών και γιατρών, ώστε ένα λειτουργήσει επιτέλους αποτελεσματικά και σωστά η Μονάδα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΠΓΝΠ Πατρών,  επισημαίνοντας ότι, είναι αδιανόητο ένα σωτήριο «όπλο» να παραμένει αναξιοποίητο και να διαψεύδει τις προσδοκίες  ζωής χιλιάδων ογκολογικών ασθενών.

 

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο  της αναφοράς

Πάτρα, 22/05/2018                                                       

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

ΠΡΟΣ

  • ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Θέμα:« Υπολειτουργία της Μονάδας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΠΓΝ Πατρών λόγω έλλειψης γιατρών και ειδικών χειριστών »

 

κ. Υπουργέ,

 

Σχετικά με τη συνημμένη επιστολή  – έκκληση, η οποία σας έχει αποσταλεί και μας κοινοποιήθηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, παρακαλείσθε να απαντήσετε στα θέματα τα οποία θέτει, σχετικά με τη λειτουργία του γραμμικού επιταχυντή και την πλήρωση θέσεων  ειδικών χειριστών και γιατρών ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά και σωστά η Μονάδα  Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΠΓΝ Πατρών.

 Ο  αναφέρων βουλευτής

   ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ   Βουλευτής ΝΔ – Αχαΐας