Τελικός Κυπέλλου: Πάνω από 5.000 αστυνομικοί επί ποδός

Σε «θέσεις μάχης» η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος στο Ποδόσφαιρο μεταξύ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ που θα γίνει σήμερα το βράδυ.

Δυστυχώς, μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τα μέτρα που έχει λάβει η Αστυνομία και την δέσμευση δυνάμεων αλλά και την σπατάλη πόρων από την Βόρεια Ελλάδα έως την Αθήνα μόνο και μόνο για έναν αγώνα ποδοσφαίρου και αυτό σίγουρα λέει πολλά για το επίπεδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε αυτή την χώρα των Βαλκανίων και βεβαίως λέει πολλά για τους στρατευμένους οπαδούς των μεγάλων ομάδων…

Και μόνο το γεγονός ότι επί δύο 24ωρα η Αστυνομία μάχεται να μην επιτρέψει στους οπαδούς της μίας και της άλλης πλευράς να συναντηθούν στο κέντρο για να σφαχτούν μεταξύ τους απλά και μόνο και μόνο για την μπάλα, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να μετράει ήδη δυο τραυματίες αστυνομικούς από αυτή την κατάσταση, αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει όχι πλέον τους υπεύθυνους των ομάδων αφού ούτως ή άλλως δεν τους απασχόλησε ποτέ, αλλά την Πολιτεία για να λάβει ίσως τα πλέον αυστηρά μέτρα για την συνέχιση ή όχι αυτής της παρωδίας που ακούει στο όνομα ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πληροφορίες που ήθελαν να μετακινούνται οπαδοί της Παρτιζάν στο πλευρό οπαδών του ΠΑΟΚ και προς την Αθήνα, έχουν ερευνηθεί αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει τέτοιο στοιχείο, τουλάχιστον για οργανωμένη μετακίνηση.

Βεβαίως, για να θεωρηθεί προβληματική μία τέτοια μετακίνηση θα έπρεπε πρώτα από όλα να αφορά κάποιους αριθμούς και όχι κάποιες δεκάδες.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα, αυτά τουλάχιστον σχεδιαστεί τις προηγούμενες ημέρες και ήδη αναπτύσσονται. Περιλαμβάνουν δύναμη πολύ μεγαλύτερη από αυτή των μέτρων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με πάνω από 5.000 αστυνομικούς.

Η δύναμη αυτή έχει επιφορτιστεί με την συνοδεία των λεωφορείων των οπαδών από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και συνολικά στα μέτρα που θα ληφθούν εντός και πέριξ του ΟΑΚΑ που θα βρίσκεται και η πλειονότητα της αστυνομικής δύναμης, καθώς επίσης σε σταθμούς ΜΕΤΡΟ, έξω από συνδέσμους των ομάδων, σε πλατείες και βεβαίως στο κέντρο της Αθήνας, όπως έχουμε δει άλλωστε να αναπτύσσονται οι διμοιρίες των ΜΑΤ τις τελευταίες δύο ημέρες.

Eπεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και ανδρών της αστυνομίας έξω από την θύρα 35 του Ολυμπιακού Σταδίου

Επεισόδια και συγκρούσεις σημειώθηκαν έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο, μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και δυνάμεων των ΜΑΤ, πριν τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα των οπαδών επιχείρησε να μπει στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν και έκαναν χρήση χημικών, καθώς οι κιτρινόμαυροι οπαδοί τους πετούσαν μπουκάλια και αντικείμενα.

http://www.news247.gr/koinonia/telikos-kypelloy-pano-apo-5-000-astynomikoi-epi-podos.6612490.html?utm_source=NEWS247+Newsletter&utm_campaign=d07cb51ec1-EMAIL_CAMPAIGN_2018_03_27&utm_medium=email&utm_term=0_11a0ec29ff-d07cb51ec1-393837333