Γιατρός υπέστη έμφραγμα εν ώρα χειρουργείου αλλά δεν εγκατέλειψε τη θέση του

Μάθημα επαγγελματικού ήθους έδωσε ένας γιατρός στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος κατά τη διάρκεια ενός χειρουργείου υπέστη έμφραγμα αλλά αρνήθηκε να εγκαταλείψει την ασθενή του πριν ολοκληρώσει την επέμβαση!

Το συγκινητικό περιστατικό, που αποδεικνύει περίτρανα ότι υπάρχουν ακόμα γιατροί που τιμούν στο ακέραιο τον όρκο του Ιπποκράτη, συνέβη στις 23 Απριλίου στο Ασκληπιείο Κρήτης, κατά τη διάρκεια καισαρικής, με υπεύθυνο γιατρό τον μαιευτήρα-γυναικολόγο Γιάννη Παχάκη, ο οποίος εδώ και 50 χρόνια έχει βοηθήσει να έρθουν στον κόσμο χιλιάδες παιδιά.

Το χειρουργείο άρχισε περίπου στις 8 το πρωί. Περίπου στη μέση της διαδικασίας ο γυναικολόγος αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και οξύ πόνο στο στήθος. Αμέσως οι συνάδελφοί του τού είπαν να αποχωρήσει ώστε να ολοκληρώσει άλλος γιατρός την επέμβαση και εκείνος να μεταφερθεί αμέσως στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, ο γιατρός με κίνδυνο της ζωής του αρνήθηκε να φύγει και έμεινε περίπου μία ώρα μέσα στην αίθουσα, ώσπου να ολοκληρωθεί η καισαρική. Οταν έμαθε ότι η γυναίκα που είχε γεννήσει ήταν καλά στην υγεία της, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις.

Οι γιατροί διέγνωσαν οξύ στεφανιαίο επεισόδιο και ο γυναικολόγος υπεβλήθη σε επέμβαση με μπαλονάκι και 3 στεντ. Μετά την επέμβαση νοσηλεύτηκε στην εντατική και στη συνέχεια σε θάλαμο της κλινικής και πήρε εξιτήριο ύστερα από οκτώ μέρες.

Ο ίδιος είπε στην εφημερίδα «Πατρίς» ότι δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα με την καρδιά του. Την ημέρα που έπαθε το έμφραγμα κατάλαβε τι είχε συμβεί αλλά, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «δεν μπορούσα να φύγω χωρίς να κλείσω την τομή στη μήτρα και την κοιλιά της γυναίκας και ας φώναζαν οι άλλοι γιατροί να σταματήσω». «Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δοθεί δημοσιότητα σ’ αυτό το θέμα. Προτεραιότητα έχει ο ασθενής. Αυτό έπρεπε να κάνω και αυτό έκανα» πρόσθεσε, αποδεικνύοντας την ταπεινότητα που τον διακρίνει.

 

 

http://www.dimokratianews.gr/content/86057/giatros-ypesti-emfragma-en-ora-heiroyrgeioy-alla-den-egkateleipse-ti-thesi-toy