Η Ένωση Καπνοπωλών Περιπτεριούχων Αιγιαλείας κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι “κινείται” εναντίον του κλάδου τους

Με επιστολή της  η ΄Ενωση Καπνοπωλών Περιπτεριούχων και καταστημάτων ψιλικών παντοπωλών και συναφών ειδών Αιγιαλείας κατηγορεί τη νυν δημοτική αρχή ότι κινείται εναντίον του κλάδου του περιπτεριούχων, με αποτέλεσμα 100 άτομα σε ολόκληρη την Αιγιάλεια να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

-“Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους και τους συμπολίτες μας ότι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Η τωρινή δημοτική αρχή, με δήμαρχο τον κ. Παναγόπουλο Αθανάσιο, βάλλει εναντίον του κλάδου των περιπτέρων, καταστρατηγώντας   και καταπατώντας τους κανονισμούς, τους οποίους οι ίδιοι ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο μη δίνοντας άδειες περιβάλλοντος  χώρου, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος, οι οποίες βλέπουν τα περίπτερα ως επιχειρήσεις δίνοντας σε αυτά κανονικά άδειες. Με αποτέλεσμα να οδηγούν έναν ολόκληρο κλάδο, ο οποίος απασχολεί πάνω από εκατό (100) άτομα σε όλη την Αιγιαλεία και αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά του τόπου αυτού, σε αδιέξοδο και σε τέλμα.

Ακόμη και σήμερα η αστυνομία ορμώμενη από ανώνυμες καταγγελίες και ανύπαρκτους συλλόγους περί ελεύθερων και κοινόχρηστων χώρων, απέστειλε έγγραφα για παράνομη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων. Ως συνέπεια, οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με νομικά και άλλα έξοδα για την προστασία τους.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2018, με θέμα την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου του Αιγίου, στενός συνεργάτης του Δημάρχου διατύπωσε ότι τα περίπτερα αποτελούν ΕΣΤΙΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, με αφορμή την τοποθέτηση του Προέδρου της Ένωσης, κ. Τσινάκη Γεωργίου, σχετικά με την μελλοντική τοποθέτηση των περιπτέρων στο Ιστορικό Κέντρο μετά την Ανάπλαση.

Καταδικάζουμε τις παραπάνω δηλώσεις και θα θέλαμε να επισημάνουμε στην Δημοτική Αρχή ότι ΕΣΤΙΕΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ αποτελούν τα ΒΟΥΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ σε όλη την Αιγιαλεία, που απειλούν με δημόσιο κίνδυνο υγείας τους συμπολίτες μας και τις επιχειρήσεις, που περιβάλλουν αυτά.

Επειδή διαπιστώνουμε ότι η τωρινή Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να διαχειριστεί μείζον θέματα της πόλεως μας οδηγώντας τις επιχειρήσεις σε αδιέξοδο και τους συμπολίτες μας σε απόγνωση λόγω του μεγάλου όγκου των σκουπιδιών,

ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ”.