Εξεδήμησεν προς Κύριον ο μακαριστός γέροντας π. Ιωάννης Κρίγκος

Την Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου, εξεδήμησε προς Κύριον, σε ηλικία 74 ετών, ο μακαριστός γέροντας π. Ιωάννης Κρίγκος, εφημέριος Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Χοβόλης Καλαβρύτων. Η Εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε το Μεγάλο Σάββατο στη γενέτειρα του μεταστάντος, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Χοβόλης, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Αρχιερατικής Περιφερείας Αροανίας και πλήθους πιστών της Ενορίας και της μείζονος περιοχής, οι οποίοι με βαθειά συγκίνηση απέδωσαν τον οφειλόμενο σεβασμό τους προς τον μακαριστό π. Ιωάννη, ο οποίος με την καλοσύνη, την πραότητα και το ιερατικό του ήθος τούς ενέπνεε.

Ο μακαριστός π. Ιωάννης διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο επί 41 έτη, εις τους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου Αλέσταινας Καλαβρύτων, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αροανίας και Αγίας Τριάδος Χοβόλης. Διεκρίνετο για την ιεροπρέπεια, το ήθος, την ακεραιότητα του χαρακτήρος, την εντιμότητα, την πνευματική προσφορά, το αγωνιστικό φρόνημα, την εργατικότητά του και απολάμβανε δικαίως της εκτιμήσεως του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Αμβροσίου, ο οποίος του είχε απονείμει το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Ο αείμνηστος π. Ιωάννης υπήρξε άριστος οικογενειάρχης και απέκτησε τρία τέκνα (έναν υιό και δύο θυγατέρες), τα οποία ανέθρεψε εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ!

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ