Νέα έκδοση: Βιβλίο και DVD για την Παναγία Τρυπητή – Κυκλοφορεί δωρεάν

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης στα τοπικά ΜΜΕ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος προκειμένου να παρουσιάσει την νέα καλαίσθητη έκδοση αφιερωμένη στην Παναγία Τρυπητή, με τίτλο “”Παναγία η Τρυπητή-Μαρτυρία Θαυμάτων και Ομολογία Πίστεως” που έχουν εκδόσει από κοινού ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος και ο καθηγητής μαθηματικός δρ. Εμμανουήλ Μανουσάκης.

Στη συγκεκριμένη έκδοση περιγράφεται μια σειρά από σύγχρονα θαύματα και όπως αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα ο καθηγητής μαθηματικός κ. Μανουσάκης “σήμερα, ευτυχώς και σπάνια, γίνονται θαύματα και έχουμε υποχρέωση να τα γνωστοποιούμε, όταν τα πληροφορούμαστε προς ψυχική ωφέλεια των πιστών και για προβληματισμό των αδιαφόρων και των απίστων.

Στο βιβλίο των 80 σελίδων εξιστορούνται μια σειρά απο θαυμαστά γεγονότα, όπως τα ομολογεί και τα διηγείται ο Ζακυνθινός κ. Σπύρος, τα οποία άλλαξαν ριζικά τη ζωή του και από υβριστή και αρνητή του Χριστού, τον μετέτρεψαν σε ομολογητή της πίστεως και μάρτυρα θαυμάτων. Για τους πιστούς τα θαύματα που περιγράφονται στο βιβλίο αποτελούν ευπρόσδεκτες και ψυχωφελείς ειδήσεις, ενώ για άλλους ίσως θεωρηθούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας. Όμως για τον χριστιανό, ό,τι η λογική δεν μπορεί να εξηγήσει το συμπληρώνει η πίστη, ενώ για τον άπιστο ότι αντίκειται στη λογική του απορρίπτεται ως απίθανο και θεωρείται ως μη γενόμενο ή τουλάχιστον ως μυθοπλασία”.

Το βιβλιαράκι “Παναγία η Τρυπητή” εκτυπώθηκε σε 2.000 αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν από το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης “Βιβλίο και Εικόνα” επί της οδού Ερμού και Κλ. Οικονόμου, ενώ όποιος επιθυμεί να το παραλάβει εκτός Αιγίου, επιβαρύνεται μόνο τα ταχυδρομικά έξοδα. Μαζί με το βιβλίο υπάρχει ενσωματωμένο και ένα DVD από την ομάδα “Πράσινοι Φίλοι” και τη χορωδία του 1ου Γυμνασίου Αιγίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία του βιβλίου, συμπίπτει με τον αυριανό εορτασμό της Πολιούχου του Αιγίου “Παναγία Τρυπητή” που κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί προσέρχονται στο Ιερό Προσκύνημα να προσκυνήσουν τη χάρη Της.

 

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ