Ρωσία: Οι έξυπνοι πύραυλοι του Τραμπ θα καταστρέψουν τα στοιχεία για τα χημικά

Οι έξυπνοι πύραυλοι του Τραμπ μπορεί να καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, προειδοποίησε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, απαντώντας στο tweet του αμερικανού προέδρου, με το οποίο προειδοποιούσε τη Ρωσία να προετοιμαστεί «γιατί έρχονται νέοι, εξελιγμένοι πύραυλοι στη Συρία».

«Πληροφορήθηκαν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ [του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων] ότι τώρα έξυπνοι πύραυλοι θα καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο πεδίο; Ή μήπως η όλη ιδέα είναι να καλύψουμε γρήγορα την πρόκληση με έξυπνους πυραύλους ώστε οι διεθνείς ειδικοί να μην έχουν τίποτα να εξετάσουν ως στοιχεία;» έγραψε η Ζαχάροβα στο Facebook.

Παράλληλα τόνισε πως «οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πλήττουν τρομοκράτες, όχι τη νόμιμη κυβέρνηση που πολεμά τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφός της επί πολλά χρόνια»

Νωρίτερα, η Ζαχάροβα χαρακτήρισε τη φερόμενη αυτή χημική επίθεση «μία απάτη και μία ακόμη πρόκληση», εκτιμώντας πως «η Δαμασκός δεν έχει λόγο να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και δεν υπάρχουν πληροφορίες για χρήση τους από τη Δαμασκό».

«Αυτό που συμβαίνει είναι μία εξαπάτηση παγκόσμιας κλίμακας. Κανένας δεν δίνει σημασία σε αποδείξεις, σε γεγονότα. Όλος ο κόσμος έχει λάβει ήδη μια απόφαση σύμφωνα με έναν σκοπό που είναι ήδη γνωστός: απομακρύνετε τον Άσαντ», είπε.

Το Σάββατο, πολλά ΜΜΕ, επικαλούμενα Σύρους μαχητές, κατηγόρησαν τη Δαμασκό ότι εξαπέλυσε επίθεση με χημικά όπλα εναντίον της πόλης Ντούμα, που βρίσκεται στην ανατολική Γκούτα.

Νωρίτερα σήμερα ο Τραμπ είπε ότι η Ρωσία πρέπει να «ετοιμαστεί» καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πλήξουν τη Συρία με «ωραίους, καινούριους και έξυπνους» πυραύλους, απαντώντας έτσι στη Ρωσία που λίγο πριν είχε απειλήσει ότι θα καταρρίψει κάθε αμερικανικό πύραυλο που θα εκτοξευθεί προς τη Συρία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το αν θα πλήξουν τη Συρία έπειτα από μια επίθεση με δηλητηριώδες αέριο που φέρεται να πραγματοποιήθηκε και σύμφωνα με οργανώσεις παροχής ιατρικής βοήθειας είχε αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στην ανταρτοκρατούμενη πόλη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, το Σάββατο.