Εισηγητής για το μεταναστευτικό ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών

Eκ μέρους της Ομάδας Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES Group)

Την Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES Group) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, θα εκπροσωπήσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ως αντιπρόεδρος της PES Group. Θα είναι εισηγητής στη συζήτηση για το Μεταναστευτικό στις εργασίες της 128ης Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), στις Βρυξέλλες.

Η πρόταση στον κ. Κατσιφάρα, να εκπροσωπήσει την Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, έγινε την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, κατά τη συνεδρίαση του Προεδρείου της PES Group. Ο Περιφερειάρχης αποδέχτηκε την πρόταση, θεωρώντας την ιδιαίτερα τιμητική.

Αναφερόμενος στο Μεταναστευτικό, τόνισε: «Αν και το Μεταναστευτικό αποτελεί ζήτημα που εμπίπτει πρωτίστως στην αρμοδιότητα της ΕΕ και των εθνικών κυβερνήσεων, οι Περιφέρειες και οι Πόλεις διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υποδοχή του αυξημένου αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών, καθώς καλούνται να τους περιθάλψουν, να τους στεγάσουν και να τους συντηρήσουν σε συνθήκες ανθρώπινης αξιοπρέπειας, συχνά για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Επομένως, οι Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές πρέπει να συμμετέχουμε σε όλες τις φάσεις διαμόρφωσης και εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δράσης για τη Μετανάστευση».

Το Μεταναστευτικό θα απασχολήσει την Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα ανοίξει τη συζήτηση για την πρόοδο του μεταναστευτικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους εκπροσώπους των Περιφερειών και των Πόλεων της Ευρώπης, πολλές από τις οποίες φιλοξενούν πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Μετά την τοποθέτηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου, θα μιλήσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ως εκπρόσωπος της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην ΕτΠ

  • ΒΙΝΤΕΟ: Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, για το Μεταναστευτικό στο Προεδρείο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=882PjJsED5w

 

Η βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

ως Προορισμός Αριστείας στις Βρυξέλλες

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας θα παραλάβει το βραβείο που κατέκτησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την Πάτρα ως ανερχόμενο «Προορισμός Αριστείας», στο πλαίσιο του διαγωνισμού «EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE» (EDEN) – «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η τελετή απονομής πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.