Υπέστειλαν την Ελληνική σημαία στο Αίγιο

Μπορεί τα ΜΜΕ να επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στην δικαστική απόφαση για την υπόθεση της προσβολής των ομοφυλοφίλων από τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, όμως ουδεμία αναφορά έγινε γι΄ αυτά που προηγήθηκαν στο Αίγιο της εκδίκασης της υπόθεσης από ομάδες αναρχικών και ομοφυλοφίλων.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν από την εκδίκαση της γνωστής πλέον υπόθεσης υποκίνησης σε βία και προσβολής των ομοφυλοφίλων από τον 80χρονο Μητροπολίτη Αμβρόσιο, 100 άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και στην κοινότητα των LGBT, επισκέφτηκαν την πόλη του Αιγίου από άλλες περιοχές της χώρας με σκοπό να διαμαρτυρηθούν.

Κατά την διάρκεια της σύντομης σχετικά παραμονής τους στην πόλη, τα άτομα αυτά κρέμασαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Αμβροσίου, ενώ προπηλάκισαν και τον πρώην βουλευτή της Χ.Α. Μιχάλη Αρβανίτη κατά την είσοδό του στο κτίριο από την πόρτα του κυλικείου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή και να προκληθούν φθορές στην πόρτα μιας και έσπασε το τζάμι.

Αφού προκάλεσαν τους λαϊκούς και κληρικούς που προσέρχονταν στο δικαστικό μέγαρο Αιγίου για να στηρίξουν τον Μητροπολίτη, με χυδαίους χαρακτηρισμούς προς αυτούς και το πρόσωπο της Παναγίας, δεν δίστασαν να κινηθούν επιθετικά και σε ηλικιωμένο κληρικό που τους αντιπαρατέθηκε. Προπηλάκισαν δημοσιογράφους κυρίως τοπικών μέσων ενημέρωσης που κάλυπταν δημοσιογραφικά το γεγονός, αλλά χτύπησαν και δύο πολίτες. Ο μεν πρώτος διαμαρτυρήθηκε για τα όσα προσβλητικά οι συγκεντρωμένοι φώναζαν και ο δεύτερος απλά βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από αυτούς.

Λίγο αργότερα, τα ίδια άτομα έφυγαν πεζοί προς το κέντρο του Αιγίου, και αφού υπέστειλαν την Ελληνική σημαία από το Ηρώο των Υψηλών Αλωνίων, κατευθύνθηκαν προς τον Ιερό Ναό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης και ανήρτησαν την πολύχρωμη σημαία των LGBT έξω από την εκκλησία.

Όλα αυτά τα εξοργιστικά για τον κάθε Έλληνα συνέβησαν μπροστά στα μάτια των Αστυνομικών δυνάμεων που είχαν σταλεί στο σημείο, οι οποίοι διακριτικά παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα,  χωρίς να προβούν σε καμία ενέργεια για να εμποδίσουν  την υποστολή της Ελληνικής σημαίας και την ανάρτηση στην θέση της, της σημαίας των ομοφυλοφίλων.

Μετά από αυτή την  ντροπιαστική πράξη γι΄ αυτούς που θυσίασαν την ζωή τους για να μπορεί ο κάθε Έλληνας πολίτης να εκφράζεται ελεύθερα, τα άτομα που προέβησαν σε αυτή την πράξη συνέχισαν την διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης του Αιγίου ξεφωνίζοντας  βλάσφημα και υβριστικά συνθήματα όπως, “είμαστε αδελφές δεν κάνουμε σκοπιές, είμαστε και τρανς δεν μπαίνουμε στα τανκς”, ξεχνώντας φυσικά ότι κάποιοι προγονοί μας και σκοπιές έκαναν και στα τανκς μπήκαν, ώστε αυτοί ελεύθερα να μπορούν σήμερα να τους ειρωνεύονται.

Σε μια Δημοκρατία ο καθένας μπορεί να κάνει ότι επιθυμεί, αρκεί να μην προσβάλλει και να θίγει τα συμφέροντα, την αξιοπρέπεια και το ήθος του άλλου. Δυστυχώς για πολλούς από τους διαμαρτυρομένους που επέλεξαν τον χουλιγκανισμό ως τρόπο έκφρασης των δικαιωμάτων τους, όλα αυτά είναι ασήμαντα, με αποτέλεσμα με πράξεις σαν κι αυτές που έκαναν να χάνουν ακόμη και το όποιο δίκιο μπορεί να έχουν.